Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock01.09.2020
icon eye33
НОВИНИ

День знань у районі через пандемію коронавірусу відзначали у новому форматі

У Мартинівській школі батькам дозволили взяти участь у святі

Свято першого дзвоника у школах району значно відрізнялося від попередніх років. Святкування проводилося у новому форматі через пандемію коронавірусу. Подробиці – у матеріалі.

1 вересня вперше за парти сіли 251 учень у школах району. Для них урочисті лінійки не проводилися.

Мартинівська громада

– У Мартинівській ОТГ до першого класу пішли 24 дитини, – мовить очільник громади Віктор Кривульський. – Учні отримали подарунки від сільської ради. На дотримання карантинних заходів для освітніх закладів виділено з бюджету близько 70 тисяч гривень.

– У 5 класі відбулася гра з елементами квесту «На день знань до інших країн світу»,  – розповідає директорка Мартинівської школи Наталія Гавриленко. – Учні 9 класу заклали «Капсулу часу» з очікуваннями та пророцтвами щодо нового навчального року. Діти 2 і 3 класів у цікавій розважальній формі опрацювали основні правила та обов’язки сучасного українського школяра. Шестикласники створювали газету про найважливіші питання шкільного сьогодення. Ну і, звісно, у кожному класі ознайомилися з новими правилами в організації освітнього процесу, зумовлені адаптивним карантином. Зокрема, учні з вчителями практично опрацювали санітарно-гігієнічні вимоги, виробили власні класні правила вітання, комунікації тощо.

Найбільше уваги приділили новим мешканцям країни знань – першачкам, а їх у нас цього року – 15! Для них єдиних, у порядку виключення, до святкування допустили батьків. Усе проводилося в актовому залі, тому були дотримані правила соцдистанції між сім’ями. На свято першого дзвоника завітала Сімка з родини Фіксиків, яка розважала діток та вчила найпершим правилам безпеки. Святкові заходи у школі відбувалися в окремих кабінетах, щоб мінімізувати контакт з іншими дітками.

Соколівська і Курненська ОТГ

На території Соколівської громади у трьох школах навчатиметься 28 першокласників: 12 в Андріївці, 3 – у Теньківці та 13 – у Соколові. Свято знань відбувалося з дотриманням правил карантинних обмежень.

В освітніх закладах Курненської ОТГ вперше за парти сіли 59 учнів. Кожен із них також отримав подарунок від сільської ради. День знань проходив у вузькому шкільному колі без урочистої лінійки. Про це журналісту розповів очільник громади Леонід Корзун.

– У Пулинській громаді з 1 вересня в школах буде навчатися 140 першокласників, – каже Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк. – На дотримання карантинних заходів у школах і дитячих садочках закупили усе необхідне на загальну суму 200 тисяч гривень.

У Пулинах відкрили оновлену школу

1 вересня також відбулася знакова подія – урочисте відкриття Пулинської школи після капітального ремонту. Привітати учнівський та педагогічний колективи завітали голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, депутат Житомирської обласної ради Тарас Собко, представник підрядної організації, яка виконувала будівельні роботи,  Анатолій Подік, Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, голова Пулинської райдержадміністрації Інна Кацімон. Директорка школи Зоя Лисюк подякувала  усім, хто був причетний до великого будівництва їхнього освітнього закладу, який став тепер найкращим у районі.

На відкриття Пулинської школи завітало багато посадовців аби привітати учнівський та педагогічний колективи зі знаковою подією

You cannot copy content of this page