Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock15.03.2022
icon eye39
ЛЮДИ НОВИНИ

Готують вареники та допомагають сім’ям військових: у Великому Лузі створили штаб підтримки українських захисників

Майже три тижні в Україні триває війна. За цей час багато чого зроблено для майбутньої перемоги. Жителі громад активізуються та докладають максимум зусиль задля підтримки військових. Яскравим прикладом цього є Великолугівський старостат Курненської громади. Його очільник Іван Волощук розповів «Вістям» про будні у тилу.

– Від початку війни підтримуємо наших захисників, – мовить Іван Волощук. – Своєрідний штаб організували на базі місцевої школи та дитсадка. Активну участь беруть трудові колективи та жителі старостату. В основному готуємо їжу для захисників: ліпимо вареники, печемо зрази, збираємо продукти тривалого зберігання, а також ліки, одяг та кілька разів на тиждень відвозимо військовим. Не забуваємо підтримувати і наших тероборонівців.

У місцевій медичній амбулаторії також зробили стратегічний запас ліків та приділяють значну увагу сім’ям військових, які перебувають на передовій.

– Ми реагуємо на усі звернення сімей та допомагаємо їм ліками, продуктами і за можливості фінансово, – каже староста. – Щодня багато чого робимо задля майбутньої перемоги. Сьогодні, наприклад, повіз зерно обмінювати на борошно, яке дуже потрібно для приготування їжі військовим. Не здаються наші захисники, і ми – теж. Разом – сила і ми обов’язково переможемо у цій війні!

You cannot copy content of this page