Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

В Пулинах експонуються роботи заслуженого художника України Валерія Радецького

У художньому музеї «Пулинські барви» відбулося відкриття виставки картин «Погляд у світ». Автор робіт – Валерій Радецький – живописець, заслужений художник України, лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка, член Національної спілки художників України, Всеукраїнського мистецького об’єднання АРТанія, викладач живопису Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка, учасник багатьох вітчизняних і міжнародних виставок та пленерів.

Художника з Житомира, що завітав до Пулин на відкриття виставки, присутнім представила зберігачка музейного фонду Олена Загацька. Очільник громади Олександр Гаврилюк привітав Валерія Радецького на Пулинській землі, вручивши грамоту та пам’ятний сувенір. Ще одним подарунком для гостя стала українська пісня у виконанні аматорів Центру культури і дозвілля.

Про мету виставки і про те, якого рівня художник завітав до Пулинського художнього музею, розповів голова ГО «Мистецький гурт художників-земляків «Пулинське земляцтво» Леонід Фесенко:

– Ми продовжуємо традиції Пулинської громади, щоб наші люди бачили красу нашого краю та мистецтво навколо нас. Валерій Радецький – це та людина, яка нині творить мистецьку складову на Житомирщині. Багато моїх учнів вчаться в училищі культури і мистецтв, надіюся, що цей симбіоз збережеться. Перед нами представлені оригінальні авторські роботи, виконані у своєрідній неповторній техніці.

Леонід Фесенко побажав автору картин здоров’я і побільше творчих здобутків, а також запросив взяти участь у пленері на Пулинщині.

Своє враження від робіт житомирського живописця висловив пулинський художник та аматор Іван Грибан:

– Давно не було виставки майстрів такого рівня. Дуже приємно, що нас поважають, надіюся, що таких цікавих виставок буде якнайбільше. Від побачених картин я – у захваті. Вони ввібрали наше життя, побут, красу Полісся і людину. Прийдешньому поколінню потрібно вчитися у Валерія Олександровича, який є гарним прикладом для наслідування. Шкода, що такі прекрасні роботи побачить невелика кількість людей. Дітей та молодь із сіл громади потрібно залучати до мистецтва, організовувати екскурсії.

Валерій Радецький подякував організаторам виставки за теплий прийом і подарував музею «Пулинські барви» свій натюрморт. Автор експонованих робіт розповів про образи, які він втілював у своїх картинах. Художник зазначив, що намагається гармонійно поєднувати реальність із фантазією, велику увагу приділяє символам. На багатьох картинах – улюблені квіти живописця – іриси та маки.

Роботи житомирського живописця – у колекціях шанувальників прекрасного по всьому світу. Він і надалі планує творити та дивувати глядачів неповторними виставками.

 

 

You cannot copy content of this page