Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 19 травня
icon clock20.07.2022
icon eye46
НОВИНИ

Війна реформу освіти не зупиняє: на Пулинщині «зникнуть» школи і з’являться ліцеї та гімназії

Нещодавно у нашому краї почався новий етап реформування освітніх закладів. У Пулинській та Курненській громадах прийняли рішення щодо перейменування шкіл на ліцеї та гімназії. Подробиці – у матеріалі.

13 липня на сесії Курненської сільської ради депутати прийняли рішення щодо зміни юридичного статусу Теньківської ЗОШ І-ІІ ступенів, яка стає гімназією. Також перейменували інші школи громади І-ІІІ ступенів – Андріївську, Великолугівську, Курненську, Стрибізьку, Соколівську і Тетірську – на ліцеї. Про це нашому журналісту розповіла начальниця відділу освіти та гуманітарних питань Курненської сільської ради Оксана Гарасюта.

Схожі рішення прийняли 14 липня під час 24-ї чергової сесії Пулинської селищної ради 8 скликання. Начальниця відділу освіти Наталія Опанащук звернулася до депутатів, щоб вони підтримали проєкт рішення «Про перейменування закладів загальної середньої освіти Пулиської селищної ради та затвердження їх статутів у новій редакції».

Депутати підтримали це рішення, у результаті – загальноосвітні школи І-ІІ ст. (Сколобівська та Старолександрівська) були перейменовані на гімназії Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області. Вацлавпільська гімназія, загальноосвітні школи І-ІІІ ст., а також опорний заклад загальної середньої освіти Пулинська ЗОШ І-ІІІ ст. перейменували на ліцеї. Очеретянську та Чернявську філії опорного закладу – на філії Пулинського ліцею Житомирського району Житомирської області.

You cannot copy content of this page