Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock04.12.2020
icon eye62
ЛЮДИ НОВИНИ

Вчителю Пулинської школи Івану Паламарчуку присвоїли державну нагороду

2 грудня на засіданні Верховної Ради України прийняли постанову про присудження щорічної Премії двом педагогічним працівникам із Житомирської області. Один із них – учитель трудового навчання і захисту України опорного закладу загальної середньої освіти Пулинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Іван Паламарчук.

– Державну нагороду присвоюють за особливі успіхи у здійсненні навчання і виховання учнів, – розповідає очільниця освітнього закладу Зоя Лисюк. – Іван Васильович – це гордість школи, багато років працює вчителем і здобуває призові місця на предметних олімпіадах.

– Вражений і дуже радий новиною про присвоєння мені Премії Верховної Ради України, – мовить 57-річний Іван Паламарчук. – У школі викладаю трудове навчання понад 30 років! Постійно з учнями беру участь в обласних олімпіадах і здобуваємо призові місця.

Іван Васильович народився на Вінниччині. Його батько Василь Іванович був агрономом, а матір Марія Михайлівна – працювала у сільській раді на різних посадах. Ще зі школи Іван Паламарчук мав бажання стати вчителем. Тому вступав до Вінницького педагогічного інституту на історичний факультет. Із першої спроби не вдалося потрапити до числа студентів вишу. Навчався 10 місяців у технічному училищі. Потім два роки – служба в армії у Німеччині.

Після військової служби спробував вдруге здійснити свою мрію – і його все-таки зарахували до педінституту на факультет загально-технічних дисциплін і праці. Здобувши педагогічну освіту, за направленням приїхав у Пулини та почав учителювати в місцевій школі. Тут і одружився.

– Зі своєю майбутньою дружиною познайомився завдяки футбольній газеті, – зазначає пан Іван. – Захоплювався футболом, хотів знати усі спортивні новини. Тому часто купував тематичні видання у газетному кіоску, в якому працювала мила дівчина Світлана. Познайомився з нею. Частіше купував улюблені видання, і наші короткі зустрічі переросли у романтичні стосунки, які стали основою міцного щасливого сімейного союзу. Так і лишився у Пулинах та продовжив натхненно займатися педагогічною діяльністю. Протягом останніх п’яти років окрім трудового навчання викладаю також предмет «Захист України». Багато моїх учнів-випускників після школи вступили у військові освітні заклади.

Кілька років тому Іван Паламарчук отримав першу державну нагороду «Медаль Григорія Сковороди» від академії наук України. Її вчителю вручив народний депутат Володимир Литвин.

– Приємно, що вчительську працю знову відзначили на державному рівні, – каже Іван Паламарчук. – Премія Верховної Ради України поповнить мою колекцію відзнак. Та найбільше пишаюся своїми учнями, завдяки яким з олімпіад ми привозимо до школи дипломи переможців!

You cannot copy content of this page