Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock26.05.2022
icon eye40
НОВИНИ

Вчасне технічне обслуговування внутрішніх газових мереж – запорука безпеки споживачів Житомирщини®

З початку року газовики провели технічне обслуговування внутрішніх газових мереж у близько 4000 помешканнях Житомирщини. За результатами обстеження більш, як у 70% випадках були виявлені витоки газу. Найчастіше витоки знаходять на газових кранах та з’єднаннях систем газопостачання. А наявність витоків – пряма небезпека для життя і здоров’я людей.

«В умовах війни технічне обслуговування внутрішніх мереж як ніколи актуальне. Адже ми бачимо, що наш регіон став прихистком для багатьох сімей з інших регіонів. Чимало людей переїхали з міста до приватних будинків у села, на дачі. Тому потрібно потурбуватися про безпеку помешкання, в якому ви проживаєте, та впевнитися у відсутності витоків газу. Адже часто споживачі навіть не підозрюють про негерметичність внутрішніх мереж», – говорить директор із капітального будівництва АТ «Житомиргаз» Олександр Степанець.

Під час технічного обслуговування газовики здійснюють:

  • обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу до будинку (квартири) до газового приладу,
  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів,
  • огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку,
  • перевірку працездатності та змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах,
  • усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

Нагадаємо, що відповідальні за внутрішні мережі та газове обладнання у квартирах і приватних будинках їх власники, за загальні мережі в багатоповерхівках – балансоутримувач. Це передбачено законом «Про житлово-комунальні послуги», в якому вказано, що технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання проводиться коштом співвласників (ст.14, п.3). У затверджений НКРЕКП тариф на розподіл газу витрати на ці роботи не закладені.

Укласти договір на технічне обслуговування внутрішніх мереж споживачі можуть з АТ «Житомиргаз» у 104.ua клієнтському просторі, за номерами контакт-центру 0412 55 80 04; 067 33 38 104.

You cannot copy content of this page