Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Середа, 24 квітня
icon clock13.04.2022
icon eye43
ЛЮДИ НОВИНИ

Волонтери за покликом серця: історії про тих, хто не лишається осторонь та допомагає у тилу

Нині на Пулинщині перебуває понад 1000 переселенців. Громади роблять усе можливе, щоб допомогти усім, хто приїхав із територій, де відбуваються бойові дії. Наразі ці люди у безпеці, забезпечені продуктовими наборами, одягом, засобами гігієни тощо.

Допомагають внутрішньо переміщеним особам місцеві жителі, депутати та підприємці. А ще дуже активно підтримують людей, які втекли від війни, волонтери. Історії про тих, хто почав займатися благодійністю за покликом серця, – читайте далі у матеріалі.

Волонтери Олександр Яценко та Анна Щегельська багато пережили, проте не втратили бажання і сил допомагати. Попри неймовірні повороти долі просто не можуть сидіти і чекати, воліють допомагати таким, як самі та іншим, хто потребує помочі.

Волонтерка Анна Щегельська

Пані Анна має Пулинське коріння, тому активно допомагає нашим оборонцям.

Анна та Олександр сприяли у придбанні балаклави та термобілизни, яку селищна рада передала роті охорони. Крім того, ще було передано одяг, дитячий та дорослий, постільну білизну, рушники, іграшки, продукти харчування, засоби гігієни тощо.

Друга наша історія про Івана Прокопчука, керівника релігійної організації Євангелістів християн-баптистів, який з перших днів війни активно займається наданням гуманітарної допомоги для осіб, які прибули на територію громади, роті охорони, лікарні тощо.

Меценат Іван Антонович Прокопчук

Іван Антонович передав продукти харчування: крупи, цукор, фрукти, тушонки, а також засоби гігієни, памперси, одяг, взуття та медичні препарати. Крім цього, пан Іван багато гуманітарної допомоги відправив на території, де ведуться активні воєнні дії.

Ці історії не єдині, насправді їх тисячі по усій Україні. Саме тому ми тримаємося, ми – переможемо та відбудуємося і житимемо щасливо у вільній країні. Саме завдяки нашій взаємодопомозі, підтримці і єдності. І чим більше ниций рашист нищить наше «усе», тим більше ми стаємо непереможними, тим більше ми стаємо українцями. Від імені Пулинської селищної ради та усіх, хто отримав таку поміч, дякуємо кожному із вас, кожному, хто допомагає, попри усе… З єдиною метою – чим ми згуртованіші, тим ми неприступніші для цих вбивць, мародерів і людиноненависників. Нехай ваше добро повертається вам сторицею. Разом переможемо! Слава Україні! Слава її вільному і свідомому народові!

Підготувала Наталія Петренко

Працівники Пулинської селищної ради Іван Кайданюк та Олена Гузюк (по краях фото) з волонтером Олександром Яценком (у центрі на знімку)

You cannot copy content of this page