Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock17.09.2020
icon eye41
НОВИНИ

Водойма в Ягодинці: проєкт, який втілюється в життя

Влітку цього року активні мешканці Ягодинки вирішили очистити занедбану сільську водойму, щоб вона стала місцем для забору води пожежним транспортом та відпочинку місцевих жителів. З того часу справа зрушила з місця і вже є певні результати.

13 вересня місцеві жителі зібралися в клубі села Ягодинка, щоб обговорити що вже зроблено й окреслити план подальших дій, обрати уповноважену особу, яка вестиме переговори та займатиметься питаннями водойми.

Депутат селищної ради, голова зборів Михайло Ільчук розповів, що на водойму, якої раніше не було на карті і вона ніде не рахувалася, будуть офіційні документи. Жителі Ягодинки та працівники лісгоспу розчистили берег водойми від лісу, аби могла зайти техніка і працювати.

-На момент перших зборів у нас не було ні копійки, за два місяці люди здали 21 тисячу гривень, – зазначив Михайло Ільчук. – Селищна рада на сесії виділила 24 тисячі гривень, вона провела переговори з підприємством ILTA щодо виділення ним на рахунок підрядника 25 тисяч в рамках соціальної угоди. Пулинське міжрайонне управління водного господарства провело очищення близько 55 метрів водойми. Замовила ці роботи селищна рада, село поки що не витрачало свої кошти.

Михайло Ільчук зазначив, що варто обрати людину, яка буде вести переговори з питань водойми, укладатиме договори. Процесом має керувати одна людина, щоб було менше непорозумінь. Він запропонував обрати уповноваженим Дмитра Дідковського. Присутні підтримали пропозицію голосуванням.

Учасники зборів емоційно висловлювалися, що можна було очистити більшу площу за суму 49 тисяч гривень, а якби доклали ще кошти жителів села – то й усю. Інші потенційні підрядники, з якими спілкувалися активісти, готові були за 70 тисяч гривень розчистити всю водойму.

-Ми хочемо в цьому році очистити водойму до кінця, а вже в наступному році займатися її благоустроєм, – говорить Дмитро Дідковський. – З іншим підрядником ми спілкувалися, він готовий працювати. Будемо укладати з ним договір. Запрошуємо долучитися до справи і здавати кошти.

Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк у розмові сказав нам, що обіцянку допомогти коштами на очищення водойми в межах до 50 тисяч гривень виконав.

-Сесією ми виділили з селищного бюджету 24 тисячі гривень і перерахували управлінню водного господарства, – розповідає Олександр Гаврилюк. – Домовилися, що ILTA в рамках соціальної угоди напряму проплатить підряднику. Думаю, що підрядник виконав фактично робіт на більшу суму. У цьому році виділити ще додатково кошти на ягодинську водойму не можемо, на це не маємо ресурсів. У наступному році зможемо продовжити роботи на водоймі.

Очільник Пулинського міжрайонного управління водного господарства Віталій Кучер підтвердив, що кошти від селищної ради управління отримало. Роботи працівників управління з розчищення водойми від замулення обліковувалися погодинно, в цілому вони працювали там близько 11 робочих днів.

Щоб водойму поставити на облік, вона повинна бути розчищена, мати майданчик з твердим покриттям. Про це розповів начальник Пулинського районного сектору УДСНС Анатолій Павленко.

– Коли водойма буде готова, ми разом з представниками селищної ради виїжджаємо на місце, якщо всі вимоги дотримані, робимо паспорт водойми і ставимо її в себе на облік, – зазначив Анатолій Павленко.

Ініціативна група просить усіх небайдужих підтримати проєкт, здавати кошти в міру можливостей. Кошти можна перерахувати на картку за такими реквізитами:

5168 7573 4796 6832 (Діана Халілова).

You cannot copy content of this page