Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock28.05.2021
icon eye32
НОВИНИ

Випускники Пулинщини сьогодні складають тест із математики

28 травня випускники шкіл складають ЗНО з математики. Для проходження тесту з цього предмета у Житомирській області зареєструвалися 12356 осіб. Хоч за зовнішнє незалежне оцінювання відповідають батьки учнів, відділ освіти Пулинської селищної ради забезпечує підвіз випускників до пунктів тестування. Сьогодні наша кореспондентка бачила, як організовується ця важлива поїздка.

Збір учнів відбувався поблизу Пулинської школи. З текою документів усе контролювала провідна спеціалістка відділу освіти Пулинської селищної ради Лариса Черниш. Від неї ми дізналися, що участь у ЗНО з математики беруть 72 випускники нашої громади. Це одинадцятикласники з усіх шкіл, окрім Новозаводської.

До житомирських шкіл, де відбуватиметься тестування, наших учнів доставляють три шкільні автобуси. За кожною групою дітей закріплені представники шкіл громади. «Так склалося, що цього року учні з однієї школи були зараховані на проходження ЗНО у різних пунктах тестування. 38 випускників Пулинської ЗОШ будуть складати тест в одному закладі і лише одна учениця – в іншому», – розповіла Лариса Черниш.

Щоб підтримати Аллу Бурлаку, котра хвилювалася, що проходитиме ЗНО окремо від своїх однокласників, директорка Зоя Лисюк виділила для неї індивідуального супроводжуючого.

Директори та вчителі шкіл давали настанови та підтримували своїх учнів – майбутніх абітурієнтів.

«Усі 39 випускників нашої школи пишуть сьогодні тест з математики, у кожного ми перевірили наявність відповідних документів та масок і поміряли температуру. Хай їдуть з Богом і успішно складають ЗНО!», – наголосила Зоя Лисюк.

Біля автобусів панувала напружена атмосфера. Видно, що молодь хвилюється. На запитання: чи любите математику, посміхаючись більшість відповідали «Так, дуже…». Дехто з випускників уже спробував свої сили у тестуванні з англійської: «Було важкувато, але думаю, що я впоралась», – поділилася своїми враженнями учениця Вацлавпільської гімназії Наталія Грибан. Коли дівчата більше переживали за тестування, хлопці жваво обговорювали останній дзвінок, зазначаючи «головне, щоб не було дощу».

Мабуть, більше, ніж учні, за цю поїздку хвилювалися вчителі, що їх супроводжують. Вони суворо наголошували «нікуди не розбігатися» і після складання тесту одразу повертатися до автобуса.

Бажаємо нашим випускникам наснаги і тримаємо за них кулачки!

You cannot copy content of this page