Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock29.12.2020
icon eye44
НОВИНИ

Біля Улашанівки пошуковці натрапили на унікальну знахідку

27 грудня на Пулинщині працювала Житомирська обласна громадська організація «Історико-патріотичне об’єднання «Пошук». Її представники біля села Улашанівка знайшли тіло солдата, який загинув у липні 1941 року. Поруч із останками військовослужбовця була медаль «За бойові заслуги», знаходилась в кишені галіфе.

– Це перша медаль, яку ми знайшли на теренах Житомирської області за понад 30 років пошукових робіт, – мовить представник громадської організації Вадим Баранівський. – Знахідка є унікальною та надзвичайно рідкісною. Ця нагорода була вручена в 1940 році за участь у Фінській кампанії.

Солдат лежав на глибині 80 см. При ньому була каска СШ-39, дзеркальце, ремінь та декілька ґудзиків.

– Болотиста місцевість та берізки, які ростуть поруч, майже повність знищили рештки воїна, лишилися лише деякі фрагменти ніг, ребер та черепа. Медальйон був відсутній, – каже далі Вадим Баранівський. – Завдяки знайденій медалі вдасться встановити ім’я та прізвище воїна. Вважаємо, що це гідне завершення пошукового сезону 2020 року та готуємося до нових виїздів у 2021 році! Наступної весни плануємо поховання у Соколові більше сотні останків загиблих солдат.

You cannot copy content of this page