Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 16 квітня
icon clock05.02.2022
icon eye28
НОВИНИ

Бустерну дозу вакцини у Пулинах отримали понад 70 людей

В Україні триває четверта хвиля коронавірусу, яка пов’язана з новим штамом «Омікрон». Із 31 січня по 4 лютого на Пулинщині виявили 122 нових лабораторно підтверджених випадки інфекційної недуги, одужали шість людей, активних хворих – 377. Про це інформує офіційний сайт державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Сімейні лікарі наголошують, що вакцинація – це єдиний спосіб подолання пандемії COVID-19, а бустерна доза вкрай ефективна проти нового штаму. Зі слів медичних працівників, імунітет людини зростає після кожного наступного щеплення, а стратегія бустеризації вже стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн.

Із 6 січня 2022 року в Україні розпочалося введення бустерної дози вакцини від коронавірусу для усіх охочих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше. Міністерство охорони здоров’я рекомендує вводити бустерну дозу від 6 до 9 місяців із моменту другого щеплення від COVID-19.

У Пулинах вакцинація проводиться у комунальному некомерційному підприємстві ««Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської селищної ради за адресою: вул. Шевченка 95, четвертий поверх, кабінет №44. Нині наявна вакцина Astrazeneca, CoronaVac та Pfizer. Станом на 4 лютого бустерну дозу проти COVID-19 отримали 76 людей. Ін’єкції роблять у будні з 09.00 до 17.00 години.

Після введення бустерної дози можна отримати новий ковід-сертифікат, який діятиме 270 діб із дати третього щеплення. Згенерувати його можна буде в «Дії» та отримати додатково 500 грн у рамках програми «єПідтримка».

You cannot copy content of this page