Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock31.12.2021
icon eye49
НОВИНИ

Битва «виборчих» програм і таємне голосування: як у Курному обирали очільника Молодіжної ради

Нещодавно на сесії Курненської сільської ради прийняли рішення про створення Молодіжної ради. До неї увійшли 10 представників молоді з усіх старостинських округів громади.

28 грудня у Курному відбулися перші установчі збори Молодіжної ради, під час яких обрали голову, заступника та секретаря. На цьому засіданні побував і наш журналіст.

– Молодіжна рада створена рішенням депутатів Курненської сільської ради у листопаді 2021 року та є консультативно-дорадчим органом місцевого рівня, – розповів Курненський сільський голова Леонід Корзун, який був учасником установчих зборів. – Молодіжна рада має сприяти постійному вдосконаленню державної молодіжної політики на території громади, забезпечувати узгодженість дій органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування у вирішенні питань, пов’язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства і держави.

Молодіжна рада створена з метою залучення молоді до активної участі у громадському, культурному та соціальному житті громади, створенні здорового молодіжного середовища, підтримці молодіжних ініціатив та сприяння самореалізації молоді у Курненській територіальній громаді.

Наймолодшим учасницям Молодіжної ради – 15 років. Це – учениця Андріївської школи Тамара Флоря, яка є президентом освітнього закладу, та жителька с. Курне Ірина Боковенко, студентка. Найстаршою є 27-річна мешканка с. Курне Світлана Попик, яка перебуває у декретній відпустці.

Ніна Гутник, Дмитро Ігнатченко і Світлана Попик

Бажаючих очолити Молодіжну раду було двоє 18-річний житель ст. Курне , студент Житомирського державного університету ім. Івана Франка Дмитро Ігнатченко та 18-річна мешканка с. Великий Луг Марія Павлюк, яка навчається у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Обоє набрали однакову кількість голосів.

Тому на зборах вирішили вислухати «виборчі» програми розвитку Молодіжної ради усіх присутніх учасників. Шляхом таємного голосування головою консультативно-дорадчого органу стала 22-річна жителька с. Слобідка Ніна Гутник, яка працює культорганізатором Центру культурних послуг села Стрибіж. Її заступником обрали Дмитра Ігнатченка, а секретарем – Світлану Попик.

– У нас відбулися досить демократичні вибори очільника Молодіжної ради, – підсумував Леонід Корзун. – Бажаю молоді успіхів у новій цікавій великій справі!

You cannot copy content of this page