Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock19.08.2022
icon eye85
ЛЮДИ НОВИНИ

Бджоляр-благодійник: Микола Іващенко щотижня передає воїнам на передову мед із власної пасіки

19 серпня в Україні – День пасічника. Для жителя смт Пулини Миколи Іващенка пасіка є не просто захопленням, а важливою частиною життя. Бджолярством чоловік займається 40 років!

Любов до бджільництва у пулинця зародилася ще у дитинстві, адже ця справа – батьківська та дідова і проходила через усе його життя. Миколу Іващенка дуже зацікавив бджолиний світ. Тож ще у юності вирішив, що продовжить родинну справу і теж стане пасічником.

– І от уже 40 років займаюся бджільництвом, – розповідає Микола Іващенко. – Нині маю пасіку, яка складається з 150 бджолосімей. Вирощую елітних бджіл породи бакфаст, які є спокійнішими, ніж інші, не жалять та краще носять мед. Також пишаюся тим, що є можливість і засоби майструвати власні вулики. За допомогою преса з воску власного виробництва роблю вощину. Качати медовий нектар допомагають дружина із сином і невісткою.

Пасічники – люди щедрі не лише словом, а й ділом. Протягом усього нинішнього медоносного сезону досвідчений бджоляр щотижня передає мед воїнам на передову. А ще надав безкоштовно 10 літрів (20 баночок по 0,5 л) медового еліксиру на продаж під час благодійної патріотичної ярмарки «Підтримай своїх» для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

– Чим можу, тим і допомагаю нашим мужнім і хоробрим військовим, – зазначає Микола Іващенко. – Вірю, що настане Велика Перемога і моїм медом будуть ласувати щасливі захисники у себе вдома у колі рідних і друзів.

You cannot copy content of this page