Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock13.07.2022
icon eye40
НОВИНИ

Батьки вихованців ЗДО «Ялинка» відстоюють дитячий садочок

Дізнавшись, що на найближчу сесію Пулинської селищної ради планують винести питання про тимчасове призупинення роботи Пулинського ЗДО № 1 «Ялинка», батьки вихованців виступили проти такого рішення та ініціювали звернення до депутатів. 53 людини поставили підписи під колективним зверненням, яке на розгляд комісії з гуманітарних питань зареєструвала голова батьківської ради садочка та депутатка селищної ради Алла Врублевська.

Не чекаючи сесії, стурбовані батьки завітали на засідання гуманітарної та бюджетної комісій, щоб дізнатися про причини можливого призупинення діяльності садочка. Начальниця відділу освіти Наталія Опанащук зазначила, що у цьому садочку мала кількість діток, а саме – 55, а у білому садочку – 89. Також серед причин – у ЗДО «Сонечко» є радіаційне укриття, а у «Ялинці» – лише підвальне приміщення.

Селищний голова Олександр Гаврилюк запевнив, що йдеться про тимчасове призупинення діяльності дошкільного закладу на період військового стану заради безпеки дітей. Про те, що тимчасове призупинення нині може дорівнювати закриттю у майбутньому, висловився депутат селищної ради Віктор Байда, який також зазначив, що потрібно шукати інші можливі шляхи вирішення цього питання.

Депутатка Алла Петренко зауважила, що перш ніж виносити таке питання на сесію потрібно все узгодити з батьками, які чули багато версій про причини припинення діяльності дитсадка. Депутат Станіслав Карпінський наголосив, що не правильно, коли депутати і батьки вихованців «Ялинки» дізнаються про важливе питання з соцмереж.

Батьки вихованців висловили свою позицію, що згідно з законами України вони мають право обирати, який заклад дошкільної освіти будуть відвідувати діти. Перед депутатами виступали Алла Врублевська, Людмила Кульбовська і Наталія Липко. Щоб дітки з 1 вересня пішли до своєї улюбленої «Ялинки», батьки навіть готові долучитися до облаштування сховища для малечі. Нині ремонти укриттів проводяться у багатьох навчальних закладах в Україні. Спільними зусиллями можна зробити хороше укриття. Головне, щоб спеціалісти оглянули приміщення і порадили, на що звернути увагу.

Про те, чому у ЗДО «Ялинка» зменшилася кількість діток, розповіла завідуюча Тетяна Колесник. Керівниця закладу зазначила, що кількість заяв від батьків постійно збільшується, і нині садочок хочуть відвідувати 59 діток. У садочку функціонує лише три групи, адже четверту закрили з метою економії коштів, коли заклад відвідували 72 дитини. Нині набрати у групи діток більше, ніж дозволено, не можуть.

Тетяна Олександрівна також розповіла, що колектив хоче працювати і починати облаштовувати укриття. Колективу буде дуже шкода, якщо садочок, у який вкладено багато зусиль і який люблять пулинці, перестане функціонувати.

Вислухавши всі аргументи, депутати дійшли згоди, що це питання потребує вивчення і виноситися на найближчу сесію не буде. На засіданні комісії прийняли рішення створити робочу групу з депутатів, батьків, представників ДСНС, працівників селищної ради щодо визначення безпечності укриття і ситуації по дитячих садках.

You cannot copy content of this page