Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 18 квітня
icon clock26.02.2021
icon eye38
НОВИНИ

Багатогранна Леся Українка – на полотнах художників Пулинщини

25 лютого в музеї «Пулинські барви» відбувся мистецький захід. Свій творчий доробок презентували юні та досвідчені художники-члени Пулинського земляцтва. До 150-річчя від дня народження Лесі Українки митці представили п’ять оригінальних портретів видатної поетки.

Яна Яковець зі своєю роботою

Ведучою заходу була зберігачка музейного фонду Олена Загацька. Виступи аматорів Центру культури і дозвілля селищної ради порадували присутніх натхненним виконанням віршів Лесі Українки, покладених на музику. Представлена презентація ще раз нагадала про життєвий та творчий шлях видатної української діячки.

Селищний голова Олександр Гаврилюк та його заступник Сергій Мурзаков у своїх виступах підкреслили неоціненний внесок постаті Лесі Українки у розвиток культури нашого народу.

Богдан Саюк декламує поезію Лесі Українки

Портрети поетки, що виконали художники: Яна Яковець, Іван Грибан, Юрій Субін, Олександр Богатирчук, Валентин Войтенко, були різні за техніками і стилем виконання. Картини передавали не лише зовнішність літературної діячки, а і риси її характеру: рішучість, волелюбність, оптимізм. Хтось побачив у ній сильну духом жінку, комусь вона видалася романтичною та ніжною натурою. Леся Українка була неординарною та багатогранною особистістю, поеткою боротьби та любові, тому на кожному з портретів вона різна.

Присутні на виставці автори картин Яна Яковець, Іван Грибан та Олександр Богатирчук поділилися враженнями, як працювали над представленими полотнами. Вони подарували музею «Пулинські барви»  свої роботи.

Захід, присвячений авторці різножанрових поезій, не міг відбутися без декламування її віршів. Перед присутніми натхненно виступив Іван Грибан. Виразно та душевно продекламували вірші юні артисти: Богдан Саюк та Олександра Кучерук.

 

You cannot copy content of this page