Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock15.07.2021
icon eye33
НОВИНИ

Аферисти «викрали» жителя району, щоб оформити кредит

Нещодавно до поліції звернулися мешканці одного із сіл Пулинщини та повідомили про зникнення свого родича. Інформацію про пошуки чоловіка також розмістили у соцмережі. Через кілька днів зниклий знайшовся та розповів про свої «пригоди» на території Вінницької області. Подробиці дізнавався наш журналіст.

Чоловік літнього віку зник у неділю. Рідні того ж дня звернулися до поліцейських. У вівторок зниклий родич повернувся додому. Він розповів, що незнайомці на машині його побачили у центрі села біля магазину. Завели розмову. Стали пропонувати поїхати на роботу – бути охоронцем ставків.

Чоловік погодився. Взяв із собою паспорт і поїхав із незнайомцями. Протягом трьох днів жителя району возили у машині, не ображали, не били, добре годували і давали підписувати документи.

Втім аферистам не пощастило, адже у чоловіка був недійсний паспорт (на одній із сторінок не вистачало ще одного фото). Зрозумівши, що кредитних грошей не вдається взяти у банківській установі, клієнта привезли назад до села.

– Це стандартна шахрайська схема, коли на чужу людину в такий спосіб намагаються оформити кредит, – розповідає т. в. о. начальника сектору кримінальної поліції відділення поліції №4 Микола Оборський. – Такий випадок на Пулинщині поліцейськими зафіксований уперше. В Україні чимало схожих ситуацій. Буває навіть, що на людей роблять закордонні паспорти, відвозять їх до Польщі чи в іншу країну, влаштовують там на важку фізичну роботу і платять копійки. Зазвичай жертвами таких шахраїв стають безробітні і самотні, які люблять частенько випити. Тому рідним слід пильнувати за близькими людьми, щоб ними не скористалися аферисти.

You cannot copy content of this page