Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Швидкі, корисні та смачні мафіни люблять навіть учасники Мастер Шефа

У шаленому ритмі сучасного життя в нас так небагато часу залишається на приготування страв. У той же час хочемо правильно та корисно харчуватися, при цьому витрачаючи мінімум коштів і зусиль.

Чудовою стравою на сніданок можуть стати мафіни з курячим м’ясом та вівсяними пластівцями. Ви можете також їх брати з собою на роботу та давати дітям у школу для перекусів.

З такими мафінчиками Денису Войтенку вдалося потрапити до проєкту Мастер Шеф на каналі СТБ, де пулинський журналіст упродовж кількох місяців брав участь у зйомках 8 сезону кулінарного змагання-епопеї.

Для мафінів вам потрібно: 200 г курячого філе, 1 куряче яйце, 2-3 столові ложки вівсяних пластівців, тертий твердий сир, зелень, приправи, сіль – за смаком.

Щоб вранці заощадити час, відваріть напередодні звечора куряче філе в підсоленій воді з додаванням лаврового листка. Охолодіть, поріжте кубиками.

Приготування мафінів: у взбите в глибокій тарілці яйце додайте вівсяні пластівці, кубики відвареного курячого філе, подрібнену зелень (петрушку, кріп тощо), сіль, приправи. У змащені олією силіконові формочки викладіть масу. Вона повинна бути середньої консистенції, не сухою і не надто рідкою. Якщо вийшла суха – додаємо ще яйце, якщо рідка – досипаємо вівсяних пластівців.

Ставимо у мікрохвильовку на 4-5 хвилин на середній режим. Виймаємо, посипаємо твердим сиром і повертаємо в мікрохвильовку ще на 1 хвилину. Смачного!

You cannot copy content of this page