Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня

Художники презентували свою мистецьку спадщину

25 жовтня в приміщенні художнього музею «Пулинські барви» відбулася виставка «Мистецька спадщина».

Увазі гостей представлено графіку, живопис та твори декоративно-ужиткового мистецтва. Всі роботи різні, як різні їхні автори. Але кожен з відвідувачів міг знайти щось близьке і цікаве для себе.

Виступає Олена Загацька

– Нині у фонді музею знаходиться 1000 робіт. Близько 300 з них потрібно «одягнути», – про це розповіла ведуча свята і зберігач музейного фонду Олена Загацька. – Сподіваємося, що знайдемо спонсорів та нам допоможе місцева влада.

З презентацією присутніх художників і відвідувачів привітали начальник відділу гуманітарного Георгій Андрійчук та секретар селищної ради Олена Гузюк.

Дружно аплодували учасники мистецького заходу юним виконавицям пісень-ученицям школи мистецтв Марії Виговській, Ангеліні Фіагностовій та Божені Бернацькій (викладач Яна Сомплавська).

Леонід Фесенко демонструє роботи колишніх учнів

Голова громадської організації творчо-мистецький гурт художників-земляків «Пулинське земляцтво» Леонід Фесенко зазначив, що на виставці знаходяться різні жанри робіт. І всі вони несуть добро та красу.

– Людина народжується доброю і має пронести це добро крізь усе життя, – наголосив Леонід Фесенко. – Мистецтво робить людину людиною. І не обов’язково ставати художником.

Очільник гурту художників поділився, що у планах проводити і виставки дитячих картин. Він подарував у фонд музею 21 роботу його талановитих учнів, які вже стали дорослими. Також передав волонтеру Володимиру Адамовичу від художника Валентина Войтенка три портрети – волонтера та учасників АТО.

Свою гордість за існування такого музею і гурту висловив Іван Грибан. Він плекає надію, що надалі більше жителів селища відвідуватиме виставки, щоб помилуватися картинами та вшанувати митців, які творять для рідного краю і його прославляють.

You cannot copy content of this page