Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock25.10.2019
icon eye43
НОВИНИ

У Пулинах відбувся Форум змін Дмитра Костюка

24 жовтня в Пулинській школі мистецтв відбувся ІІІ Форум змін Дмитра Костюка.

Для Пулинщини це був незвичний формат зустрічі, під час якої упродовж трьох годин представники органів місцевого самоврядування, активні громадяни району озвучували найголовніші місцеві проблеми, аналізували їх та шукали шляхи вирішення.

Народний депутат України Дмитро Костюк розповів програму Форуму, ознайомив учасників із запланованими заходами з децентралізації в Україні.

-Уявіть собі, що вам дали 100 мільйонів гривень. У вас є 7 найважливіших проблем, які ви маєте записати на аркуші і вказати навпроти кожної скільки з цієї суми потрібно коштів на вирішення проблеми, – сказав Дмитро Костюк. – Таким чином ми проведемо практичну частину форуму «Від проблеми – до рішення».

Поділені на 5 команд учасники у ході мозкового штурму активно обговорювали проблеми, дискутували. І хоча майже в кожній команді були представники різних громад Пулинського та навіть сусідніх з ним районів і труднощі в них дещо відрізнялися, все ж компроміс команди знайшли. Серед першочергових завдань пролунали: необхідність придбання спецтехніки для вивезення сміття, залучення інвесторів, вирішення проблеми з водою, стан доріг , неякісне мобільне та Інтернет покриття.

Голови ОТГ жартували, що якби їм насправді дали 100 мільйонів гривень, то ці та інші проблеми вони б вирішили.

Народний депутат зазначив, що підняті у ході Форуму питання будуть систематизовані та використані в його подальшій роботі. На завершення присутні одержали Сертифікат учасника Форуму.

You cannot copy content of this page