Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 16 квітня
icon clock23.04.2020
icon eye29
НОВИНИ

Триває ремонт інфекційного відділення силами медиків і благодійників

За три тижні у приміщенні під інфекційне відділення силами медиків і працівників господарського двору районної лікарні, при допомозі благодійників виконано вже багато роботи.

-Підвели воду і кисень, придбали душові бокси, раковини та іншу сантехніку, зробили індивідуальне опалення, поставили нові двері та вікна, – розповідає головний лікар КНП «Центральна районна лікарня» Пулинської районної ради Павло Гуменюк. – Залишилося пофарбувати стіни та підлогу в коридорі, встановити і підключити душові кабіни, розмістити в палатах меблі. Ліжка поставимо з ліжкового фонду лікарні. Юрій Липко робить табуретки, а Сергій Карпінський – тумбочки для палат. Дякую усім, хто допомагає в ремонті та облаштуванні інфекційного відділення!

На запитання які перспективи подальшого існування інфекційного відділення після завершення пандемії, головний лікар відповів, що невідомо скільки триватиме пандемія. А після її закінчення відділення має працювати і надалі.

-У разі, якщо у відділенні перебуватимуть хворі на коронавірус, медики працюватимуть тут вахтовим методом, – каже Павло Гуменюк. – 7 днів відпрацюють і 14 днів перебуватимуть на самоізоляції вдома, або, якщо це неможливо, то на території денного стаціонару.

Інна Кацімон та Павло Гуменюк поруч з інфекційним відділенням на початку ремотних робіт

-Я щодня буваю на ремонті інфекційного відділення. Дивлюся в кожну шпаринку, щоб там було все ідеально, – ділиться голова Пулинської райдержадміністрації Інна Кацімон. – На прикладі цього об’єкту можна пересвідчитися як виключно за кошти благодійників можна зробити велику справу.

Роботи зараз уже на завершальному етапі. Важко було починати. В Житомирі мені вдалося домовитися з меценатом про допомогу для районної лікарні на суму 250 тисяч гривень – на ремонт інфекційного відділення та придбання засобів захисту для медиків. Інші добродії теж допомагали хто чим міг. Я про них писала на своїй сторінці у Фейсбуці. На ремонті інфекційного відділення задіяно багато людей. Це і працівники лікарні, і фахівці, і волонтери – місцеві жителі, які самі проявили ініціативу, звернулися до мене з бажанням безкоштовно допомагати в ремонті. Ми підготуємо звіт про проведену роботу і витрачені кошти.

Не дай Бог, щоб нам довелося потрапити до інфекційного відділення у якості пацієнтів. Але у випадку хвороби буде добре, якщо наші люди матимуть вибір: їхати до Житомира, Черняхова (а в разі масовості там просто може не виявитися місця) чи залишатися в Пулинах. Бо вдома, як кажуть, і стіни лікують, – говорить Інна Кацімон.

 

You cannot copy content of this page