Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Тетірській дискотеці «Олімп» виповнилося 40 років

Тетірська дискотека «Олімп» у лютому відзначає свій 40-річний ювілей. У 80-90-роки ХХ століття вона була однією з найкращих в Житомирській області, збирала сотні молодих людей на відпочинок й тематичні вечори. Для багатьох з них «Олімп» став частиною і стилем життя.

Про народження «Олімпу» та досягнення дискотеки, що колись гучно «гриміла» на весь район і область, ділиться Ярослав Болембах, якому належить ідея створення дискотеки в Тетірці.

– Ідею створення дискотеки підтримали тодішні голова сільської ради С.Ліневич і старший механік колгоспу «Переможець» Й. Орищук. Вони на свої кошти придбали програвач-підсилювач «Радіотехніка» за 760 карбованців, – пригадує Ярослав Болембах. – Запросили голову колгоспу Ф. Маліновського на відкриття дискотеки. Ця нова справа йому сподобалася, гроші колгосп відшкодував і в подальшому фінансував дискотеку. Дебют відбувся в першу суботу лютого 1980 року. Це був олімпійський рік, тому й дискотеку назвали «Олімп».

Ярослав Болембах зазначає, що такий відпочинок одразу сподобався молоді. На підтримку дискотеки збирали кошти, організовували суботники. «Олімп» підтримала і влада.

У 80-ті роки сільська дискотека ставала лауреатом трьох обласних конкурсів з підготовленими тематичними програмами.

– Протягом 1980-1987 років ми працювали в сільському Будинку культури. За цей період було проведено 313 дискотек, які відвідали приблизно 14600 чоловік. Лунало понад 9 тисяч пісень. Придбано апаратури на суму 5 тисяч карбованців, створено потужну світломузику – 42 великі лампочки та більше 1500 малих, – розповідає Ярослав Болембах. – Під час дискотеки було організовано чергування задля дотримання належного порядку.

У 1987 році розпочали капітальний ремонт Будинку культури і нам довелося проводити вечори в фойє закладу культури. Одночасно в 1988-89 роках тривало будівництво нового відеозалу силами колгоспу «Переможець» під керівництвом Л. Борецького. Зал відкрили наприкінці січня 1990 року.

Дискотека стала платною – 1 карбованець за вхід. У 1990-95 рр. – кращий зал області. Вечори проводили В. Подейко і А. Ковбасюк, – каже засновник дискотеки.

Проте в липні 1995 року страшна пожежа знищила зал. У 1996 році силами вчителів (бригадир П. Шевчук) відбудовано «Олімп», який став суто шкільною дискотекою. В честь відродження «Олімпу» з ініціативи Я. Болембаха започаткували нову традицію – проведення турніру ветеранів області з футболу.

У 2000 році дискотека урочисто святкувала своє 20-річчя. На свято завітали дискотечники минулих літ. Знову з’явилася сцена, глобус, миготіли 500 різнокольорових лампочок, апаратура, світломузика, придбані за кошти учнів і вчителів.

Нині багато тодішньої молоді 80-х, яка охоче відвідувала «Олімп», мають дорослих дітей і виховують онуків. Але з теплом і ностальгією згадують яскраві часи своєї молодості та незабутню дискотеку «Олімп».

Фото з архіву Ярослава Болембаха

You cannot copy content of this page