Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 23 квітня
icon clock11.10.2019
icon eye39
НОВИНИ

Спірне медичне авто зареєстрували через 5 місяців

Минулої весни на Пулинщині розгорівся скандал через медичний автомобіль для Соколівської амбулаторії. Сучасний джип «Рено Дастер» вартістю 479 тис. грн став яблуком розбрату між керівництвом райдержадміністрації та Соколівської сільської ради.

Зі слів очільника Соколівської громади Анатолія Колесника, транспортний засіб за вказівкою тодішнього голови Пулинської РДА Віктора Байди було доставлено з Соколова до Пулин. А потім сільська рада отримала лист від КНП «ЦПМСД» Пулинської райради з проханням повернути затрачені кошти на реєстрацію авто – майже 18 тисяч гривень. «Машину дали для Соколова. Ми її поставили в гараж. І тут її забирають в Пулинський ЦПМСД. Сказали, що амбулаторія в нас ще не добудована, сімейного лікаря немає, – висловлював весною своє обурення нашому журналісту А. Колесник. – Де гарантія, що коли ми перерахуємо кошти, нам віддадуть автомобіль? Якщо машина для Соколова, навіщо було її забирати? Ми самі могли її зареєструвати, ніхто не просив це робити за нас, а як – то вже наші проблеми! Тепер не можемо спокійно пройти селом – люди питають, де машина!».

Тому Анатолій Колесник із кількома десятками місцевих активістів 17 квітня прибули до Пулин. Гаряче спілкування відбулося з головою районної ради Анатолієм Липком і заступником голови райдержадміністрації Світланою Трохименко. Керівники району пояснили людям, що на момент передачі авто у Соколів не було кому його передавати. Терміни на реєстрацію збігали. На ці слова представники Соколівської громади відповідали, що не треба райдержадміністрації втручатися у справу щодо реєстрації автомобіля. Того ж дня на вимогу людей медичне авто з усіма документами було повернуто до Соколова.

7 жовтня 2019 року наш журналіст зателефонував до Соколівського сільського голови Анатолія Колесника та дізнався, що машину зареєстрували нещодавно.

– Лишилося ще доробити деякі документи – акт прийому-передачі авто, заплатити страховку – і можна використовувати медичний автомобіль на виїзди до пацієнтів нашої громади, – каже Анатолій Колесник. – Були деякі проблеми з реєстрацією, але ми їх вирішили. Про те, що зробили у квітні, не шкодуємо, наші старання не були даремними.

– Якби тоді у квітні не влаштували скандал і не забрали автомобіль, то ми б його швидко зареєстрували і через тиждень передали б транспортний засіб Соколівській амбулаторії, – пояснює голова Пулинської районної ради Анатолій Липко. – Кілька місяців керівництво Соколівської ОТГ намагалося безуспішно зареєструвати отримане авто, допоки не звернулися до нас. Спочатку перерахували нам кошти – ті майже 18 тис. грн, привезли документи на машину і працівник КНП «ЦПМСД» близько двох тижнів тому зареєстрував авто. Очільнику громади передав номерні знаки і техталон. На цьому конфлікт вичерпано.

You cannot copy content of this page