Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock17.04.2020
icon eye39
НОВИНИ

Спорт на карантині: як тренуються пулинці в умовах обмежень

На період карантину спорожніли наші стадіони, майданчики зі штучним покриттям. Раніше у вихідні та вечірній час тут завжди було людно. Нині відвідувати улюблені для мешканців району місця і займатися там спортом заборонено.

Зупинилося бурхливе спортивне життя Пулинщини. Давно не чути про результати футбольних турнірів, змагань з міні-футболу, волейболу, шахів та інших видів спорту.

Ми поцікавилися як карантин вплинув на життя і тренування наших спортсменів. Читайте про це далі у матеріалі.

Любов Титяневич під час переможного забігу в Монако. Лютий 2020 року

Любов Титяневич, тренерка з фітнесу, легкоатлетка:

-Чесно кажучи, мені подобається карантин.
Я тренуюся 6 разів на тиждень. Бігаю вулицями столиці та насолоджуюся приходом весни, адже вже цвіте магнолія та вишня. Правда, плани трохи змінилися у зв’язку із закриттям кордонів. Було заплановано поїхати у Вільнюс та Прагу, але все перенесли на осінь. Тепер є можливість покращити форму до осені.

Під час тренувальних забігів бігаю з бафом – це біговий шарф. У масці тяжко дихати, це погано впливає на тренувальний процес.

Коли почався карантин, почала більше готувати. Не думала, що мені це буде приносити задоволення. Також роблю силові тренування і розтяжку. Вони допомагають зняти напругу та зажими в тілі. Продовжую читати і ставити цілі.

Михайло Шакура перед врученням нагород переможцям спортивних змагань. Серпень 2019 року

Михайло Шакура, голова місцевої організації ВФСТ «Колос», тренер з настільного тенісу:

– Я зараз у щорічній відпустці. Директор Пулинської дитячо-юнацької спортивної школи Роман Павлюк теж у відпустці. Проводити тренування і змагання заборонено. Ми їх припинили. Коли закінчаться відпустки, вийдемо на роботу і будемо сидіти по кабінетах до закінчення карантину.

Цієї весни ми мали провести традиційний футбольний Кубок весни, почали чемпіонат з міні-футболу і не встигли його закінчити через введення карантину. Планували провести чемпіонат з настільного тенісу та волейболу. Змагання «Хто ти, майбутній олімпієць?» відмінили – мабуть, будуть після закінчення карантину або на осінь. Дуже багато змагань мало бути, але відмінено.

Тепер усі тренування – на городах. Я перекопав города, посіяв і на полі посадив – це зараз замість тренувань. Ягоди пересадив, зілля треба збивати, хоч і дощу в нас нема. Вдома консервація і картопля є, цибуля зелена вже виросла на городі. Ми тут не пропадемо, проживемо, аби здоров’ячко було. А от як люди в містах будуть – шкода їх.

Волейбольна команда “Пулинчанка” з селищним головою Олександром Гаврилюком. Грудень 2019 року

Віта Мельник, учасниця жіночої волейбольної команди «Пулинчанка»:

-Ми раніше із задоволенням двічі на тиждень тренувалися у спортзалі, а в теплу пору року – також на стадіоні. Брали участь у спортивних змаганнях. Зараз занять з волейболу немає, бо не можна їх проводити. А поки що я займаюся вдома онлайн фітнесом, заняття з якого проводить Катерина Осіпчук. Це допомагає бути у формі і підтримувати здоров’я. Дівчата з нашої команди теж по-різному займаються: хтось у себе в кімнаті, біля будинку на подвір’ї виконують фізичні вправи.

Ми дуже заскучали за нашими тренуваннями і чекаємо з нетерпінням, коли зможемо знову займатися всі разом!

Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою спортсмени національних збірних команд зможуть проводити індивідуальні тренування в умовах карантину.

Про це інформує сайт Кабінету міністрів. За підсумками засідання 15 квітня Уряд пом’якшив карантинні обмеження для спортсменів, дозволивши проводити винятково індивідуальні тренування.

Постанова передбачає дозвіл на такі тренування, як біг, ходьба, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю. Рішення стосується всіх спортсменів штатних збірних команд з олімпійських та неолімпійських видів спорту та видів спорту людей з інвалідністю.

Оскільки спортсмени Пулинщини не входять до національних збірних, то такі пом’якшення не стосуються їхніх тренувань. Тож пулинцям залишається тренуватися в себе вдома або на своїх подвір’ях.

You cannot copy content of this page