Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock29.07.2019
icon eye56
НОВИНИ

Смерть випускника Пулинської школи: через чотири роки оголошено підозри лікарям

30 травня 2015 року – чорна дата у календарі родини Бондарчуків з Пулин. Саме цього дня від отриманих травм помер 16-річний син Ростислав. Напередодні хлопець на скутері поблизу села Мартинівка потрапив у ДТП. Рідні не змирилися з тяжкою втратою. І вже понад чотири роки прагнуть справедливості. Зі слів батька, медичні працівники не зробили багато чого, що могло б врятувати життя Ростику.

Похоронивши Ростислава, вбиті горем батьки вирішили з’ясувати чи могли лікарі врятувати життя дитині. 11 червня 2015 року з відповідною заявою до міліції звернувся Петро Бондарчук. Із цього часу почалося досудове розслідування.

– Довго чекав відповіді на два запитання: «Чи був шанс у мого сина вижити? Наші лікарі зробили усе, щоб його врятувати?». Цієї весни найголовніша столична судово-медична експертиза дійшла висновку, що медичні працівники, говорячи простою мовою, дали промах під час встановлення точного діагнозу, що вплинуло на подальше лікування, – зазначає батько Ростислава. – Мені було б легше жити, якби дізнався, що лікарі надали усю необхідну медичну допомогу. Але ж ні. Вони не зробили багато чого, що могло б врятувати життя Ростику. Прикро ще й через те, що повірив їм в одужання дитини. Потрібно було його забирати звідси та везти в іншу лікарню до Житомира. Картаємо себе за це. Тому прагнемо справедливості в ім’я нашого сина.
Начальник слідчого відділення Пулинського відділення поліції Сергій Туровець нашому журналісту повідомив, що слідством зібрано матеріали, які дали підстави для оголошення у червні-липні 2019 року підозри за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України кільком лікарям.

Ми будемо стежити за цією справою.

You cannot copy content of this page