Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock06.04.2020
icon eye24
НОВИНИ

Родина на карантині. 5 порад пулинського психолога як легше пережити ізоляцію

Карантин зачинив у домівках чимало людей. Для тих, хто мешкає на Пулинщині у приватних будинках, небагато що змінилося – вони продовжують займатися буденними справами у своїх подвір’ях, на городах і насолоджуватися весняним сонечком. А от для жителів, які опинилися в чотирьох стінах багатоквартирних будинків, карантин став важким випробуванням.

Як витримати в нових умовах, зберегти спокій, не з’їхати з глузду і не посваритися з усіма домашніми, а продовжувати радіти спілкуванню зі своїми близькими – з цими запитаннями ми звернулися до практичного психолога Пулинської школи Аліни Недзельської-Коц. Пані Аліна ділиться з нашими читачами такими порадами:

1.Створіть добрі сімейні традиції.
Наприклад, зарядка щоранку, спільне приготування сніданку, чаювання після обіду, спостерігання заходу сонця на балконі, спільний перегляд серіалу.

2.Не забу-вайте, що всі обмеження – тимчасові!Подумайте, що позитивного приніс вам карантин: може, більше часу з дітьми, домашнього затишку, здорової їжі, нові заняття і хобі? З якою користю для себе ви можете використати цей час?

3.Важливо прийняти, що самоізоляція – це власний вибір задля свого здоров’я та здоров’я близьких. Коли ми сприймаємо ситуацію як примус, то відчуваємо більше негативних емоцій. Коли усвідомлюємо, що це власний вибір, то повертаємо собі відповідальність, а з нею і силу організувати самоізоляцію якнайкраще. Так, щоб була і робота, і відпочинок, навчання, творчість і спорт. Все у наших руках.

4.У нових умовах варто вчитися жити тут і зараз, радіти тому, що є у житті кожного з нас. Якщо їсти, то повноцінно відчувати смак їжі, не перебиваючи його метушнею та телебаченням. Якщо грати з дітьми – то вмикатись емоційно, не відволікаючись на роботу. Якщо говорити з чоловіком (дружиною), то відкрито, розділяючи з ним (з нею) свої переживання. Частіше говорити один одному «ДЯКУЮ» і «ЛЮБЛЮ ТЕБЕ»!

5.Дозвольте собі бути неідеальними. Щось не встигати, недоприбирати, недовчити з дитиною уроки, приготувати швидку їжу, втомитися від дітей «на голові». Все це нормально в умовах обмежень! Кожен з нас потребує підтримки, а не критики! Бережіть себе та своїх близьких!

You cannot copy content of this page