Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock08.10.2019
icon eye76
НОВИНИ

Робота є. Було б бажання працювати

8 жовтня Пулини відвідало керівництво обласного центру зайнятості з метою вивчення потреби громади, налагодження співпраці з роботодавцями.

Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Касінцева та начальник відділу по роботі з роботодавцями Світлана Карпович разом з працівниками Пулинської районної філії завітали на територію ТОВ «ВП Надія», поцікавилися роботою підприємства, яке вирощує курей, поспілкувалися з директором товариства Андрієм Грачовим. Гостей здивувало, що в такий холодний день директор та інші працівники виходять надвір у літньому одязі. Втім на такому об’єкті, де підростають птахи, має бути тепло, а працівникам, котрі піклуються про них, – гаряче.

Директор ТОВ “ВП Надія” Андрій Грачов розповідає про роботу підприємства

Затим побували у ДП «Пулинський лісгосп АПК». Це підприємство багаторазово ставало кращим роботодавцем року. Воно працює на території чотирьох районів області. В апараті трудиться більше 20 осіб, всього колектив нараховує майже 100 працівників.

Гості були приємно вражені благоустроєм довкола лісгоспу: красивими ялинками, досі квітуючими трояндами, альтанкою і криничкою. Ще більше захвату викликала екскурсія будівлею підприємства, яку провів його господар Петро Курильчук. Директор ДП «Пулинський лісгосп АПК» розповів про кількарічний ремонт. У результаті створені чудові умови для комфортної праці та відпочинку колективу. Є кухня, кімната відпочинку, зала для зібрань, красиві сходи на другий поверх. А ще – багато екзотичних квітів. Директор пожартував, що працівники якщо і йдуть звідси, то переважно у декретну відпустку.

Керівник ДП “Пулинський лісгосп АПК” Петро Курильчук спілкується з працівниками служби зайнятості

Також представники служби зайнятості відвідали Пулинський громадський центр на чолі з Надією Сірик. Цей центр спонукає мешканців громади бути активними, дієвими, залучає до хороших справ і корисних проектів.

Під час зустрічі з Пулинським селищним головою Олександром Гаврилюком розмовляли про співпрацю громади з бізнесом, інвесторами, оптимізацію шкіл, кадрові проблеми.

Олександр Гаврилюк: “Роботи багато. Але люди не хочуть працювати!”

Очільник Пулинської громади поділився, що часто знайти працівників – непросто. Люди не хочуть робити.

– Проблема навіть знайти двірника, – говорить Олександр Гаврилюк. – Хочуть попрацювати дві години і йти додому. Але ж роботи багато, треба трудитися весь день. Люди намагаються по максимуму отримувати які тільки можна допомоги, і не поспішають зніматися з обліку в центрі зайнятості щоб йти працювати.

-Голови об’єднаних громад – це основні лідери, на яких ми будемо робити ставки, і сподіваємося на тісну співпрацю, – зазначила Тетяна Касінцева. – Адже Ви знаєте і розумієте проблеми, потреби громади, Ви господарі на території, і там, де служба зайнятості може Вам бути корисною, – ми готові допомагати. Водночас маємо доносити до людей, що служба зайнятості – це не виплатний центр. Допомога, яка виплачується, – це підтримка у пошуку роботи. Оскільки служба перебуває у стадії реформування – переходить з-під підпорядкування міністерства соціальної політики в міністерство економіки, чимало змін чекає у сфері зайнятості, торкнуться вони і роботодавців, і тих, хто перебуває в пошуках роботи.

На завершення візиту ознайомилися з роботою Пулинського ресурсно-інклюзивного центру. Про історію створення центру, роботу його фахівців з дітками Пулинського району, про кадрові проблеми розповіла начальник відділу освіти Пулинської селищної ради Наталія Опанащук.

Наталія Опанащук показує гостям Пулинський ресурсно-інклюзивний центр

– Сьогодні випускників шкіл необхідно націлювати на вкрай потрібні професії логопедів, дефектологів, реабілітологів, – сказала начальник відділу освіти. – На жаль, щороку кількість діток з проблемами збільшується, і такі фахівці нам дуже потрібні!

Наталія Опанащук поділилася, що неодноразово доводиться звертатися до Олени Мороз у Пулинську філію обласного центру зайнятості, бо потрібні і вчителі, і кухарі та інші працівники. Вона висловила сподівання, що ця співпраця і надалі буде плідною.

You cannot copy content of this page