Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 18 квітня
icon clock17.04.2020
icon eye46
ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинські пожежники рятували село, оточене вогнем поблизу Чорнобиля

17 квітня – День пожежної охорони. Сьогодні своє професійне свято відзначають ті, хто ризикує власним життям, борючись з підступним ворогом – вогнем.

Пулинські пожежники рятують оселі не лише жителів району, а й беруть участь в ліквідації загорань в інших куточках області. Нещодавно рятувальники повернулися із зони відчуження, де палали гектари полів і лісів. Подробиці небезпечного відрядження дізнавався наш журналіст.

– 5 квітня ми з колегами: Сергієм Мартинюком, Олександром Буковенком і Дмитром Перепечаєнком вирушили на територію зони відчуження, – розповідає Андрій Сарафінчан. – Приїхали до Народицького району пізно увечері. Потім із 12 години ночі та до шостої години ранку гасили палаючий ліс. Було небезпечно та важко. Адже там непрохідні лісові масиви. Непросто під’їхати на пожежних машинах.

Щодня пулинські рятувальники були задіяні у гасінні пожеж. Одного дня довелося рятувати від вогняної пастки невеличке село.

– Населений пункт поблизу Чорнобиля був оточений з обох боків вогнем, – мовить далі Андрій Сарафінчан. – Люди нас благали врятувати їхнє житло. У селі було багато пенсіонерів. Бабці плакали, дивлячись, як вогонь підступає до хат. Ми робили максимум, щоб загасити неконтрольоване вогнище та врятувати побільше будинків. Це пекельне відрядження запам’ятаю на усе життя.

Провівши у зоні відчуження тиждень, четвірка пулинських сміливців повернулася додому. Натомість гасити пожежі поїхали Сергій Ярко, Віктор Ткаченко, Андрій Поліщук і Володимир Лавренчук. 14 квітня пожежники прибули назад та відпочивають після небезпечних днів, проведених у вогняних пастках поблизу Чорнобиля.

Пулинські рятувальники Андрій Сарафінчан, Сергій Мартинюк і Олександр Буковенко. Фото Дмитра Перепечаєнка

You cannot copy content of this page