Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock01.10.2019
icon eye74
НОВИНИ

Президент школи грає на кількох музичних інструментах

Сьогодні відзначається Міжнародний день музики. Саме тому хочемо вас познайомити з талановитим хлопцем, активістом, 15-річним учнем 10-Б класу ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Андрієм Довгалюком. Він майстерно грає на баяні, синтезаторі, ударній установці та освоює бас-гітару.

– Андрій – дуже здібний учень. У січні цього року створив музичний гурт і з виступами об’їздили майже усю громаду, – мовить директор Пулинської школи мистецтв Василь Бернацький. – Про таких талановитих хлопців треба щоб люди знали.

Юний музикант зростає у творчій сім’ї: мама Олена захоплюється вишиванням, сестричка Марта грає на фортепіано, а батько Сергій до того, як став рятувальником, працював учителем музики у Новоград-Волинській школі № 10.

Андрій Довгалюк (другий справа) з учасниками музичного гурту

– У батьковій родині – ціла династія музикантів, у них навіть був сімейний оркестр, – розповідає Андрій Довгалюк. – Музичні здібності передалися і мені. Обожнюю грати на баяні, синтезаторі та ударній установці, освоюю гру на бас-гітарі. Закінчив навчання у школі мистецтв із червоним дипломом. У січні 2019 року створив гурт, у якому було п’ятеро учасників. Грали сучасні українські хіти. Одна з улюблених пісень – «Старі фотографії» Кузьми Скрябіна. Виступали на концертах у багатьох селах Пулинської ОТГ. На жаль, музичний колектив проіснував до червня. Двоє учасників, які були 11-класниками, поїхали на навчання. Замінити їх не вдалося. Зараз більше часу приділяю навчанню.

Часто вдома влаштовуємо концерти. Я із батьком граємо і співаємо для мами. Інколи нам допомагає моя 7-річна сестричка Марта, яка має хороший музичний слух, відчуття ритму та може зіграти кілька пісень на фортепіано.

У житті хлопця сталася дуже важлива подія – його обрали президентом школи. У ОЗЗСО Пулинська ЗОШ І-ІІІ ступенів вчора оголошено результати виборів голови учнівського самоврядування. За підрахунками голосів, Раду учнівського самоврядування очолив Андрій Довгалюк. Він склав присягу та пообіцяв працювати на благо великої шкільної родини.

You cannot copy content of this page