Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock28.11.2019
icon eye24
НОВИНИ

Податки від заправок залишаться у бюджетах громад району

14 листопада Верховна Рада України прийняла Проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» № 2144 від 16.09.2019 року. Одним з найголовніших питань, які відстоювала Асоціація міст України, було продовження у 2020 році зарахування до місцевих бюджетів частини акцизного податку з пального. Його спрямовують у бюджет громад, які мають на своїй території автозаправні станції. Тож у 2020 році продовжиться практика зарахування до місцевих бюджетів 13,44% надходжень від податку на пальне. Загальний прогнозований обсяг коштів, які отримають громади, складе 7,7 млрд грн.

– Особисто я проти такої системи, – говорить очільник Пулинської громади Олександр Гаврилюк. – Я висловлював свою думку на засіданні народних депутатів Житомирщини, які проводила «Асоціація міст». Вважаю, що всі мають бути у рівних умовах. Який внесок зробили ті люди які живуть біля заправок, що тільки тим громадам ідуть гроші? На мою думку, акциз потрібно розділити між усіма територіальними громадами у залежності від протяжності доріг.

– Ми дуже задоволені тим, що від держави є така підтримка, – ділиться Соколівський сільський голова Анатолій Колесник. – Ми можемо покращити життя для жителів громади, зробити умови для проживання зручнішими. Адже усі кошти від акцизу направляємо на розвиток благоустрою.

– Додаткові кошти не будуть зайвими, – каже голова Курненської ОТГ Леонід Корзун. – Хоча заправок на території Курненської громади небагато, сума від акцизу складає всього 10% від бюджету, але це все одно внесок, який ми можемо вкласти на покращення благоустрою: це і утримання садочків, і ремонт доріг. Ось у 2018 році частина грошей від акцизу пішла на реконструкцію спортивних майданчиків у Курному та Стрибіжі.

– Надходження є надходження, – ділиться очільник Мартинівської ОТГ Віктор Кривульський. – Це незначні гроші, всього 6-7% від усього бюджету громади. Але вони ідуть на благоустрій і розвиток сіл.

You cannot copy content of this page