Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock03.01.2020
icon eye34
НОВИНИ

Перші форс-мажори незалежності гімназії

3 січня у кабінеті Пулинського селищного голови відбулася нарада з питання фінансової самостійності Вацлавпільської гімназії.

Участь у зустрічі взяли: голова Пулинської райдержадміністрації Інна Кацімон, директор гімназії Сергій Мурзаков, члени колективу та інші запрошені.

Відповідно до рішення сесії селищної ради від 12 грудня 2019 року заклад освіти, розташований у Ясній Поляні, отримав бажану фінансову незалежність.


Очільник Пулинської громади Олександр Гаврилюк висловив занепокоєння ситуацією, що виникла. Як він повідомив, під загрозою виплата заробітної плати освітянам гімназії, харчування та підвіз дітей. Депутати своїм рішенням пішли назустріч бажанню колективу гімназії, тож селищний голова просить не нехтувати депутатами, не підставляти їх.

Про критичність ситуації говорила і начальник відділу освіти Наталія Опанащук. Відтепер у гімназії свій кошторис, тож її не включали у тендери. Розпочався фінансовий рік, проте заклад ще не має бухгалтера. Знайти його буде непросто, затим потрібен буде час на освоєння програм, необхідних для роботи. А в цей період можуть виникнути серйозні проблеми щодо функціонування гімназії.

-Як харчувати дітей? Як нараховувати і виплачувати зарплату? – ставила риторичні запитання Наталія Опанащук. – Знайти бухгалтера і навчити його – непросто, адже галузь освіти має свою специфіку. Я хочу сьогодні попередити і наголосити, що за невиплату заробітної плати передбачена кримінальна відповідальність.

Директор Вацлавпільської гімназії Сергій Мурзаков відповів, що вийшов форс-мажор. Нині ведуть переговори з кандидатами на посаду бухгалтера.

-15 січня аванс буде виплачений. Все буде добре, всі питання вирішимо, – запевнив очільник гімназії.

Олександр Гаврилюк та Наталія Опанащук вболівають, щоб у Вацлавпільській гімназії та всіх закладах освіти громади усе було добре, і впевнені, що ця розмова в будь-якому випадку не буде зайвою.

You cannot copy content of this page