Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock08.04.2020
icon eye36
НОВИНИ

На кладовищах заборонили богослужіння у період поминальних днів

8 квітня у Пулинській селищній раді відбулося засідання виконавчого комітету. На ньому депутати прийняли рішення про заборону проведення богослужінь на кладовищах, розміщених на території Пулинської ОТГ, в період поминальних днів.

– Кладовища ми не закриваємо, як це роблять у великих містах, – каже селищний голова Олександр Гаврилюк. – У поминальні дні священники не можуть на цвинтарях проводити богослужіння. Якщо це робитимуть, то поліцейські складатимуть адмінпротоколи про порушення.

Згідно з рішенням виконавчого комітету, на території Пулинської громади проведення богослужінь на кладовищах заборонено у такі дні: 19 квітня – смт Пулини, с. Веснянка; 23 квітня – с. В’язовець, с. Мирне; 25 квітня – с. Кошелівка (кладовище №1, №2), с. Ялинівка, с. Стара Олександрівка; 26 квітня – смт Пулини, с. Буряківка, с. Ягодинка, с. Ясенівка, с. Пулино-Гута, с. Чернявка, с. Ясна Поляна, с. Очеретянка, с. Ужівка, с. Івановичі кладовище №1, №2, с. Зелена Поляна, с. Юлянівка; 27 квітня – с. Колодіївка.

Жителі Пулинської громади можуть проводити прибирання та відвідування могил на кладовищах з 8 квітня по 7 травня, крім днів, визначених вище, з дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту, у кількості не більше 2-х осіб біля однієї могили.

– Також депутати прийняли рішення заборонити під час прибирання та відвідування могил вживання алкогольних напоїв та споживання їжі, – зазначає Олександр Гаврилюк.

Схожі рішення збираються прийняти в інших громадах району. Очільники сільських рад сподіваються, що і люди відповідально ставитимуться до карантинних обмежень.

– Найближчим часом проведемо засідання виконавчого комітету і на розгляд депутатів винесемо питання заборони богослужінь на кладовищах у період поминальних днів, – розповідає Курненський сільський голова Леонід Корзун. – Хочеться, щоб люди не ображалися на ці заборони, зважаючи на ситуацію в країні.

You cannot copy content of this page