Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock21.08.2019
icon eye48
НОВИНИ

Майже 72 тисячі гривень повернуть отримувачі допомог за недостовірну інформацію

Управління праці та соціального захисту населення Пулинської райдержадміністрації проводить перевірки правильності надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та житлових субсидій. У ході перевірки виявляються розбіжності між поданою громадянами інформацією в декларації та відомостями, наданими Державною фіскальною службою й іншими організаціями.

За інформацією заступника начальника управління-начальника відділу соціальних допомог Марії Черниш, найбільше розбіжностей виявлено про доходи громадян (у тому числі доходи, отримані громадянами від здачі молока та продажу власної продукції тваринного походження), земельні ділянки, придбання житла, транспортних засобів та інших товарів на суму більше 50 тис. грн.

На даному етапі перевірки виявлено подання недостовірної інформації та приховування доходів у семи випадках на загальну суму 71,8 тис. грн. Отримувачів допомог позбавлено права на призначення державної соціальної допомоги терміном на шість місяців та порушено питання повернення отриманих ними коштів.

Марія Черниш зазначає, що отримувачі державної допомоги зобов’язані повідомляти структурний підрозділ соціального захисту населення про всі зміни, які відбуваються у їх сім’ях, домогосподарствах у період отримання допомог, пільг, житлової субсидії: зміни у складі сім’ї, здійснення покупки або оплати послуг, вартість яких перевищує 50 тис. грн. Приховування такої інформації призводить до надміру виплачених державних коштів. Надмірно виплачені кошти підлягають відшкодуванню. У разі відмови повернення коштів добровільно у визначений термін, кошти стягуються в судовому порядку.

 

You cannot copy content of this page