Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 23 квітня
icon clock30.08.2019
icon eye41
НОВИНИ

Картоплю у Пулинах продають у кілька разів дорожче, ніж торік

Гарна бульба вродила не в усіх господарів

У четвер, 29 серпня, на ринку у Пулинах картоплю продавали за ціною 12 грн 50 коп за кілограм. Дехто віддавав відро бульби за 100 грн. Дешевше ніхто не відпускав.

– Люди купують картоплю по кілька кілограмів, багато не беруть, бо дорога, – каже продавець. – Чому така ціна на бульбу? Неврожай! Через велику кількість дощів не в усіх картопля вродила. Посаджене весною згнило, не виросло. Мало хто хизується гарною картоплею.

– У 2018 році максимальна ціна картоплі була чотири гривні за кілограм, а зараз – мінімум 12! – дивується покупець. – Минулої осені купляли бульбу мішками, а тепер і відро за такі гроші не хочеться брати.

– А в нашому селі у магазині продають картоплю по 13 гривень за кілограм, – додає жінка, яка теж дізнавалася ціну бульби. – У Житомирі – 14-15 гривень, а в Києві – 20!

– Торік було повно картоплі, віддавали даремно по 2 грн/кг, – бідкається пенсіонер. – Цьогоріч посадили мало. Не вродила. Ще й вибрати – проблема. Дощів немає, орати важко. Ця послуга коштує у селі 20 грн за сотку. Заплатиш, а в землі – майже порожньо, багато дрібної. Тому доведеться пенсію витрачати не на ліки, а картоплю.

You cannot copy content of this page