Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock26.11.2019
icon eye37
НОВИНИ

Жителі району страждають від сімейних тиранів

Побиття чоловіком дружини чи психологічні приниження будь-кого з членів родини досі часто вважають «сміттям, яке не варто виносити з дому». З 11 січня цього року в Україні набули чинності зміни до Кримінального кодексу, що визнають системне насильство в сім’ї злочином. Саме тому жителі району намагаються не терпіти знущання та звертаються по допомогу до поліцейських.

– Станом на 25 листопада від початку року до поліції надійшло 79 звернень щодо насильства у сім’ї, – мовить начальник слідчого відділення Пулинського відділення поліції Сергій Туровець. – Якщо жінка звернулася до поліції через погрози чи побиття її чоловіком один-два рази, правоохоронці притягують кривдника до адміністративної відповідальності. Але якщо це відбувається втретє, тоді є законні підстави відкрити кримінальне провадження. У цьому році відкрито шість таких справ, з яких п’ять передано до суду, де особам, які здійснювали домашнє насильство, оголошено підозри.

За домашнє насильство кривдник може бути покараний громадськими роботами, арештом на строк до шести місяців, обмеженням волі – до п’яти років чи позбавленням волі – до двох років.

You cannot copy content of this page