Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 18 квітня
icon clock03.09.2019
icon eye49
НОВИНИ

Жителі району заплатили шахраям за розмитнення авто 200 тисяч гривень

На гачок аферистів продовжують потрапляти мешканці району. Пулинські поліцейські від початку 2019 року зареєстрували сім випадків шахрайств, розкрито лише одне.

– У 2018 році на території району сталося 12 шахрайств, з них половина – розкрита, лише кільком жертвам повернуто втрачені кошти, – говорить начальник Пулинського відділення поліції Віктор Лисюк. – Від початку 2019 року є нові випадки втрати грошей через довірливість людей. У січні пенсіонер повірив тому, хто телефоном представився працівником банківського відділення. Чоловік назвав незнайомцю дані своєї картки та лишився без 1300 грн. Жителька району в квітні скинула на картку 1000 гривень за одяг. Посилку з товаром так і не отримала. У червні в схожу ситуацію потрапив чоловік. Він втратив 4800 грн, перерахувавши їх за мопед. Розкрито тільки одне шахрайство у цьому році.

В Україні популярна шахрайська схема щодо розмитнення авто. Власники машин на іноземній реєстрації через Інтернет зв’язуються з тими, хто зробить необхідну процедуру. Перераховують кошти. У підсумку – від аферистів не лишається ні сліду.

– Однією такою справою зараз займаються наші поліцейські, – продовжує розповідати Віктор Лисюк. – Довірливі люди перерахували шахраям 200 тисяч гривень. Ця справа є дуже серйозною. Тому закликаю усіх сто разів подумати, перш ніж погоджуватися на передоплату за послуги чи товари.

Мешканцям Пулинщини також приходять смс-ки з інформацією, що людина виграла авто або велику суму грошей. Поліцейські просять громадян не дзвонити.

– Не радійте таким повідомленням, бо як тільки ви подзвоните та надасте дані своїх банківських карток для начебто перерахунку виграних грошей, то залишитеся без коштів, – каже заступник начальника відділення поліції Батир Культачев. – Пам’ятайте, що безкоштовний сир лише в мишоловці.

You cannot copy content of this page