Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock25.02.2020
icon eye34
НОВИНИ

Для мешканців Пулинської громади провели просвітницький семінар

25 лютого в приміщенні Пулинської селищної ради відбувся семінар-практикум на тему «Примусове виконання судових рішень через органи Державної виконавчої служби чи приватного виконавця».

Жанна Соловйова розповідає про проєкт «Підвищення рівня доступу громадян до правосуддя та забезпечення прав людини через використання внутрішнього потенціалу громад»

Просвітницький захід організований Неурядовою організацією «Сучасний Формат» у співпраці із Адвокатським бюро Сергія Хоменка, Житомирським регіональним відділенням ВАОМС Асоціації міст України, Пулинською селищною радою та Пулинським бюро правової допомоги.

Присутніх жителів громади та очільників старостинських округів привітала виконавча директорка «Сучасного формату» Жанна Соловйова. Вона розповіла, що даний семінар проводиться в рамках реалізації проєкту «Підвищення рівня доступу громадян до правосуддя та забезпечення прав людини через використання внутрішнього потенціалу громад», що здійснюється за підтримки ПРООН в Україні.

Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк привітав учасників заходу.

Олександр Гаврилюк дякує Асоціації міст України, яка працює на користь громад і відстоює позицію місцевого самоврядування

-Під час прийому громадян та сходів сіл люди піднімають різні юридичні питання, – розповів Олександр Гаврилюк. – Ми надіємось на юристів, але потрібно й самим розвивати свою правову грамотність.

Директорка Житомирського регіонального відділення ВАОМС «Асоціації міст України» Тетяна Кухарська додала, що важливо працювати над собою, здобувати нові знання.

Адвокат Андрій Раєцький розповідає учасникам семінару про права стягувача та боржника

Адвокат Адвокатського бюро Сергія Хоменка, у минулому – державний виконавець Андрій Раєцький говорив про стадії виконавчого провадження, права стягувача і боржника. Він описав покрокову стратегію виконання рішення суду, зокрема про можливості для розшуку майна. Дав поради як діяти, коли до оселі завітав державний виконавець, та відповів на запитання присутніх.

Про первинну та вторинну допомогу йшлося у виступі очільника Пулинського бюро правової допомоги Олексія Невмержицького.

В індивідуальному порядку бажаючі отримали консультації адвоката Андрія Раєцького.

You cannot copy content of this page