Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock28.01.2020
icon eye38
НОВИНИ

Горіло поле біля Нового Заводу

Пожежі через спалювання сухої трави у Пулинському районі виникають не лише в літній та осінній період. Таке лихо може трапитися навіть узимку, особливо коли зима така суха, тепла і м’яка.

Як повідомив головний інспектор Пулинського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області Роман Загурський, 26 січня зареєстрована перша пожежа сухої рослинності в 2020 році. Горіло поле біля с. Новий Завод, вогонь наближався до житлових будинків.

Незважаючи на неодноразові роз’яснення та застереження пожежників, населення району дедалі з більшим розмахом випалює суху рослинність. З кожним роком разом з сухою травою громадяни спалюють більшу кількість своїх житлових будинків та господарських будівель.

Українців дуже турбує доля австралійських лісів, кількість загиблих і поранених коал та кенгуру. Але ті, хто палить траву біля свого обійстя або обабіч дороги чи поблизу лісу, не думають про місцевих живих істот, які гинуть у вогні, про хвороби, які несе дим для їхніх родичів та сусідів, про збитки та витрати на ліквідацію наслідків пожеж.

І проблема не буде вирішуватися, доки винних у пожежах не почнуть штрафувати.

 

You cannot copy content of this page