Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня

В Очеретянці День села відзначили з широким розмахом

У селі Очеретянка два дні поспіль проходять урочистості. Так, 3 листопада місцеві жителі відзначали День села, а 4 листопада у них престольне свято – день Казанської Ікони Божої Матері.

В цьому населеному пункті люди вміють і сумлінно працювати, і з широким розмахом відпочивати. Як одна родина вони зібралися у неділю, третього листопада, в Будинку культури поспілкуватися, відпочити, набратися гарного настрою.

Присутніх з Днем села привітала в. о. старости Очеретянського старостинського округу Людмила Володіна. Вона зазначила, що цей день об’єднує всіх жителів Очеретянки, з’єднує минуле, сьогодення та майбутнє.

Очільник Пулинської об’єднаної громади, до якої входить Очеретянський старостинський округ, Олександр Гаврилюк сказав, що у День села збирається родина – люди, які тут народилися, виросли, навчалися, працюють.

Селищний голова поділився здобутками та планами щодо подальшого поліпшення життя очеретянців. Грамотами селищної ради Олександр Гаврилюк нагородив за багаторічну сумлінну роботу директора Будинку культури Аллу Терещенко та ветерана праці Миколу Рижука.

Вітаючи земляків і дякуючи їм за працю, директор СТОВ «Полісся» Василь Павлюк подарував прихожанам місцевої каплички з нагоди престольного свята Казанську Ікону Божої Матері. Василь Олексійович вірить, що з часом в Очеретянці з’явиться своя церква.

Учасників свята вітали директор Центру культури і дозвілля селищної ради Віктор Саюк і спеціаліст Лариса Громська.

Слова поздоровлень, нагородження грамотами і подяками перепліталися з пісенними виступами аматорів народного мистецтва.

Запалював присутніх жіночий вокальний колектив «Калинонька» своїми піснями і танцями. Малюки допомагали дорослим артистам і активно водили хороводи біля сцени. Веселі нотки гумору розливали у залі сміх. Овації залу зірвав вибуховий танець бабусь, які дали жару та показали приклад як можна і треба веселитися.

Все це поєднувалося з неймовірними пахощами випічки та духмяних пампушок з часником, що знаходилися на столі в залі. Прикрашали свято барвисті вишиванки талановитих очеретянських майстринь.

Після завершення святкового концерту учасників заходу запросили частуватися смаколиками. І всі власники безкоштовних лотерей гарантовано отримали гарні, смачні і корисні для господарства подарунки.

Свято було надзвичайно насичене, яскраве. Відчувалося, що директор Будинку культури, всі виступаючі та спонсори вклали не лише ресурси, а і серце.

You cannot copy content of this page