Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock14.01.2020
icon eye43
НОВИНИ

Відкрили Меморіальну дошку видатному Степану Бойку

14 січня у селі Великий Луг відбулося урочисте відкриття Меморіальної дошки Герою соціалістичної праці Степану Бойку, який очолював колгосп у Великому Лузі та був керівником Червоноармійського району.

Іван Волощук вітає учасників урочистого заходу

Гостей та односельців привітав в. о. старости Великолугівського старостинського округу Курненської ОТГ Іван Волощук. Він розповів, що Меморіальна дошка розміщена на будівлі, в якій невдовзі розташується краєзнавчий музей. Нині всередині приміщення ведеться ремонт, а згодом сюди будуть передані на зберігання експонати, які колекціонує в своєму домашньому музеї великолугівський краєзнавець Дмитро Люшненко.

-Хочу подякувати ініціаторам та виконавцям цього заходу – Якову Романчуку, Дмитру Люшненку, Леоніду Корзуну, Світлані Сидорчук, Наталії Грибан, жителям села Великий Луг за фінансову допомогу, – сказав Іван Волощук.

Доньки Степана Бойка

З хвилюванням і трепетом дошку відкрили дочки Степана Бойка Галина та Зінаїда. Саме 14 січня – день народження їхнього батька. Вони подякували за пам’ять про Степана Григоровича. І пригадували, що він дуже любив район, Великий Луг і пісні чудової «Великолугівчанки», тут була його друга маленька батьківщина.

Багато хороших слів про Степана Бойка говорили виступаючі. Серед них – народний депутат України УІ скликання Микола Тимошенко, депутат Пулинської районної ради, голова ради ветеранів Курненської ОТГ Яків Романчук, з ініціативи якого і відбулася сьогоднішня подія, краєзнавець Дмитро Люшненко, Курненський сільський голова Леонід Корзун, голова Пулинської районної ради Анатолій Липко, голова організації «Золота зірка» Юрій Рибак, ветеран Іван Грибан. Участь у заході взяла також голова Пулинської райдержадміністрації Інна Кацімон, були присутні педагоги та учні Великолугівської школи, жителі села.

Це данина поваги видатній особистості, вмілому талановитому керівнику, який шанував людей праці. За це його любили і поважали. Як неодноразово говорили виступаючі, ми повинні пишатися, що Степан Бойко жив і працював у нашому краї, він – чудовий вчитель і приклад для наслідування для нинішніх і прийдешніх поколінь.

Яків Романчук: “Образ Степана Бойка буде завжди нагадувати майбутнім поколінням як потрібно жити і любити людей”
Дмитро Люшненко згадує про С. Бойка

 

You cannot copy content of this page