Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock22.11.2019
icon eye26
НОВИНИ

Водіїв каратимуть штрафами за перевезення дітей без автокрісел

Нещодавно народні депутати ухвалили законопроєкт про встановлення відповідальності за перевезення дітей без спеціальних крісел. Президент Володимир Зеленський закон підписав і з 20 листопада водіїв, які перевозять дітей без автокрісел, штрафуватимуть.

Молода мама з Пулин Яна Іванова нашому журналісту розповіла, що в машині возить свою чотирирічну дочку Ренату тільки в автокріслі.

– Два роки тому за 4 тисячі гривень придбали автокрісло. У ньому зручно, комфортно та безпечно перевозити дочку. Їй подобається їздити в машині, – мовить Яна. – Введення штрафів за перевезення дітей без автокрісел – схвалюю, адже безпека під час руху має бути на першому місці.

Жителька Пулин Яна Іванова завжди перевозить свою дочку Ренату в автокріслі

В автокріслах потрібно перевозити дітей віком до 12 років та зі зростом меншим, ніж 145 сантиметрів. Водночас заборонено: перевозити дітей не в спеціальних дитячих кріслах; перевозити дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля і здійснювати перевезення організованих груп дітей у темний час доби.

Закон визначає, що порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі 13 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн). При цьому повторне протягом року вчинення порушення передбачає штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн).

Штрафувати за те, що дитину перевозять в таксі без автокрісла, будуть водія, а не батьків чи компанію-перевізника. Тобто фінансова відповідальність ляже лише на водія таксі, який взявся перевозити дітей, порушуючи при цьому ПДР. Щодо цього висловився власник служби таксі у Пулинах Олександр. Він каже, що нове дитяче автокрісло хорошої якості коштує в Житомирі від 4 до 10 тисяч гривень: “В авто нашого таксі ми найближчим часом встановимо одне таке крісло. Тоді поїздка з дитиною буде коштувати дорожче, ніж без маленького пасажира”.

– Придбати дитяче автокрісло – трохи дорого, а якщо в сім’ї двоє дітей – це зробити складніше, – мовить жителька райцентру Марина. – Можна зекономити, купивши автокрісла, які були у використанні. В Інтернеті є чимало таких оголошень. Для малюків крісла коштують 600 гривень, а для діток віком від 9 місяців до 12 років – від 1460 гривень, бустери (сидіння для старших дітей) – 400-550 грн. Думаю, на безпеці дітей не варто економити!

 

You cannot copy content of this page