Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock13.11.2019
icon eye36
НОВИНИ

Більшість жителів району не роблять щеплення від грипу

Сімейний лікар Лариса Молодецька рекомендує робити щеплення від грипу

Ускладнень від грипу можна уникнути. Для цього варто зробити щеплення. Завдяки вакцинації імовірність тяжкого перебігу захворювання та ускладнень зменшується на 60%, імовірність смертельних випадків менша на 80%, а частота госпіталізацій знижується приблизно на 50%. Про це нашому журналісту розповіла сімейний лікар Лариса Молодецька.

– Цього епідсезону передбачається чотири штами: «Канзас» (А/H3N2), «Брісбен» (А/Н1N1), «Колорадо» (належить до гілки B/Victoria) і «Пхукет» (належить до гілки B/Yamagata). Найвищі хвилі підйому захворюваності традиційно очікуються у грудні та наприкінці січня – початку лютого 2020 року, – мовить Лариса Молодецька. – Вакцину від грипу можна придбати в аптеках Пулин.

В одній з аптек селища вакцина коштує 300 гривень (у минулому році – 200 грн). Наш журналіст придбав вакцину, яка захищає від чотирьох штамів. У КНП «ЦПМСД» Пулинської райради зробили щеплення. Медична сестра Наталія Ковальчук зазначила, що свідомих людей, які вакцинуються від грипу, у нашому районі дуже мало.

Медсестра Наталія Ковальчук робить щеплення від грипу журналісту Денису Войтенку

Минулого епідсезону на Пулинщині від грипу було щеплено 11 людей. Протягом осені-зими 2018-2019 рр. на грип і ГРВІ занедужало понад 1470 жителів району, з яких 1274 дитини, госпіталізовано 115 осіб. Про це нашому журналісту повідомили в Новоград-Волинському міжрайонному відділі Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

– Із жовтня на Пулинщині зафіксовано 314 випадків гострої респіраторної вірусної інфекції, у т. ч. захворіло 266 дітей, серед яких 28 було госпіталізовано до лікарні, – мовить помічник епідеміолога Ольга Бенедесюк. – Щодо щеплень, то жителі району не поспішають цього робити, адже одна доза вакцини досить дорога. Щоб зробити щеплення усій сім’ї – чоловіку, дружині і двом дітям, то потрібно викласти 1200 грн!

You cannot copy content of this page