Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Анна Івченко: “Cправу пулинця Володимира Дзюбенка продовжують народні майстри Полісся”

Справу художника з Пулин, лауреата премії Івана Огієнка, автора філософських картин і гобеленів після його смерті продовжили народні майстри Полісся.

Про це нам розповіла голова Житомирської обласної мистецько-культурної спілки народних майстрів «Мистецьке Полісся» Анна Івченко.

– Станок Володимира Дзюбенка для виготовлення гобеленів нам передала дружина митця. Саме завдяки Пулинам ми маємо можливість займатися виготовленням гобеленів. Я з великою гордістю демонструю цей станок у нас у Спілці. Коли доторкаєшся до станка – то відчуваєш світлу енергетику Володимира Дзюбенка, який славився своїми унікальними гобеленами, – ділиться Анна Івченко.

Анна Івченко під час проведення майстер класу в Пулинах

Майстриня розповіла, що Житомирська обласна мистецько-культурна спілка народних майстрів «Мистецьке Полісся» займається відродженням забутих ремесел, створенням сувенірів – щоб гості краю поверталися додому з виробами місцевих майстрів, а не китайською продукцією. Спілчанці проводять майстер класи у себе в Спілці, в школах, а також виїзні, щоб передати свої знання та вміння усім бажаючим.

You cannot copy content of this page