Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock09.12.2019
icon eye45
НОВИНИ

Іноземні волонтери подолали 9000 км аби побувати у Пулинах

Кажуть, що волонтерам не обов’язково мати вільний час, їм необхідно мати добре серце. Саме такі серця мають Лінда Солерік і подружжя Лізи та Деніела Унґер, які постійно допомагають засновникам МБФ «Місії самарян в Україні» Дональду та Ненсі Міллерам в організації та проведенні Лавандового фестивалю та Різдвяної ярмарки у штаті Орегон, США. Саме від Дона та Ненсі вони дізналися про Громадський центр та Будинок для вдів у Пулинах та не побоялися подолати близько 9000 кілометрів аби хоч на кілька днів прилетіти сюди у ролі волонтерів.

У перший же день Лінда, Ліза та Деніел приєдналися до групи Англійського розмовного клубу, ініціатором якого кілька років тому стала постійний волонтер Фонду – Ненсі Айот. Це заняття для тих, хто хоче підтримувати та розвивати свій рівень знань англійської мови, спілкуючись з іншими.

Вже наступного дня учні Школи Лідерства при Пулинському громадському центрі мали можливість поспілкуватися з іноземними волонтерами. Тема заняття – фінансова грамотність. Основна діяльність Лізи та Лінди – це бухгалтерія, тому вони підготували цікаве заняття про способи заощадження коштів для підлітків. Ліза презентувала скриньку, поділену на три сектори: «Витрачай», «Зберігай» та «Поділись». Ідея цієї скриньки не в тому, щоб зберігати в ній кошти, а потім витрачати їх, а в тому, щоб раціонально їх розподіляти, зберігати для досягнення певних цілей, реалізації мрій. Та, що не менш важливо, частину коштів залишати для допомоги іншим.

Повчальною для волонтерів була зустріч з жительками Будинку для вдів. Бабусі поділилися з іноземними друзями своєю життєвою мудрістю, дали поради про те, як варто прожити свою молодість, щоб мати гідну старість. Любіть один одного, вчіться пробачати, дбайте про здоров’я змолоду та живіть з Богом у серці – ось, що радять вдови молодому поколінню.

Підготувала Яна Вознюк

You cannot copy content of this page