Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Івановицький пасічник вдома створив бджолиний міні-санаторій

19 серпня на календарі майорить одне із найвеличніших християнських свят – Преображення Господнє, Другий Спас. Сьогодні в Україні також відзначається День пасічника. До вашої уваги розповідь про жителя села Івановичі Валерія Мельника, який на власному обійсті облаштував унікальний зцілюючий бджолиний міні-санаторій.

Болі у хребті, високий кров’яний тиск, проблеми з диханням – ці та інші негаразди зі здоров’ям вже давно не лякають 53-річного Валерія Мельника. Уникати численних недуг чоловікові допомагає незвичайний метод – господар спить на вуликах і практикує лікування бджолиними укусами.

П’ять років тому Валерій Мельник почав займатися бджільництвом. До такого кроку спонукали серйозні проблеми зі здоров’ям. Ще у 18 років чоловік травмував хребет. Із часом біль посилювався. Постійно доводилося ставити крапельниці, застосовувати антибіотики та інші сильні медичні препарати, які лише на короткий період давали полегшення.

– Мій товариш сильно хворів. Тому одного разу поїхав у білоруське село до бабці, яка лікує недуги за допомогою бджіл. Йому стало значно краще. Про своє зцілення розповів мені, – мовить Валерій Мельник. – Ця інформація зацікавила, почав читати багато спеціальної літератури щодо апітерапії – лікування продуктами бджільництва. Тому вирішив створити власну пасіку та спробувати на собі народні методики. І це дало хороший результат.

Чоловіка підтримала дружина Світлана, яка 25 років пропрацювала медичною сестрою. Невдовзі на обійсті подружжя почало зводити будиночок на десять бджолосімей і практикувати апітерапію.

– Відколи почав займатися лікуванням за допомогою бджіл, то я забув що таке аптека, кілька років не купую жодних пігулок, – каже завзятий пасічник. – Завдяки апітерапії мені вдалося зупинити потужні напади болю в хребті, нормалізувати кров’яний тиск, який часто підвищувався до позначки у 180 мм рт. ст. Нині відчуваю постійну бадьорість та спокій.

Протягом активного медоносного сезону чоловік проходить три курси лікування бджолиною отрутою. Дружина у спеціальні точки на спині підсаджує по черзі бджіл на 10 хвилин. Таких процедур слід зробити 10. Потім – перерва на місяць.

– Хороший ефект дає сон на бджолах, – розповідає пані Світлана. – У нашому будиночку є два ліжка, на яких увечері любимо відпочивати. Особливе бджолине біополе добре впливає на самопочуття людини. До такого релаксу запрошуємо і наших односельців.

– Кілька днів тому завітала у цей міні-санаторій, – ділиться враженнями мешканка села Івановичі Наталія Степанчук, яка є власницею масажного салону в Пулинах. – Емоції після першого сеансу – неймовірні! Спочатку боялася, бо тільки лягла на ліжко, то відчула дзижчання бджіл. Думала, що вони вилетять зі щілин і мене покусають. А потім – приємний медовий аромат і особлива атмосфера живого великого вулика зробили свою справу і я миттєво заснула. Прокинулася через півтори години та відчула приплив життєвої енергії, наче у мене виросли крила і хотілося літати. Так бадьоро давно не почувалася. Усім рекомендую!

You cannot copy content of this page