icon clock18.03.2022
icon eye49
ЛЮДИ НОВИНИ

Швидко одружилися: від початку війни 10 пар зареєстрували шлюб у Пулинах

Навіть коли в Україні війна – кохання перемагає. З 24 лютого у закоханих з’явилася можливість одружитися супершвидко і без присутності нареченого чи нареченої. Як це зробити? Про це дізнавався наш журналіст.

– Українці можуть одружитися, як і раніше, просто подавши заяву до ДРАЦС. Шлюб можна зареєструвати в той самий день, – розповідає Світлана Кунцова, начальник Пулинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький). – З 24 лютого у Пулинах 10 пар зареєстрували свої шлюби у день подання заяви.

Щасливі наречені Григорій Буряченко та Анна Захарчук

Так, 15 березня на весільний рушник стали Анна Захарчук із Пулин і працівник поліції Григорій Буряченко із Кошелівки. Щаслива дружина розповіла журналісту про рішення швидко одружитися: «Через пів року від початку наших стосунків Григорій зробив мені пропозицію. Погодилася! Мріяли про спільне майбутнє, вигадували нашим дітям імена, планували весілля. А потім з нами сталась війна. Постійні мої сльози, хвилювання за нього, де він і що з ним. З початку війни не бачились. Робота така, та і час, що 24/7 має бути зі зброєю. Всі наші плани пішли разом із російським кораблем. І одного вечора вирішили, що немає більше часу у нас чекати «на краще». Вирішили одружитись».

– Наступного дня, 16 березня, шлюб зареєструвала ще одна пара Алла Савіцька з села Новий Завод і Максим Пелихівський, – мовить Світлана Кунцова.

– Як зареєструвати шлюб без присутності нареченого чи нареченої? І хто може скористатися цією можливістю?

Швидко одружилися Алла Савіцька і Максим Пелихівський

– Якщо ви військовослужбовець, поліцейський чи працюєте в закладі охорони здоров’я, то зареєструвати шлюб можна без вашої особистої присутності, – пояснює пані Світлана. – Потрібно заповнити заяву, вказати відомості про себе та нареченого/наречену: ПІБ, дату народження, громадянство. А також зазначити, чи плануєте ви змінити прізвище. Далі є кілька варіантів реєстрації таких шлюбів:

– шлюб реєструє ДРАЦС;

– акт про шлюб складає командир військового формування, де перебувають наречені;

– акт складає керівник закладу охорони здоров’я, у якому перебувають або працюють наречені.

Кохайте та створюйте нові українські сім’ї!

You cannot copy content of this page