icon clock16.04.2022
icon eye78
НОВИНИ

Церковна революція на Пулинщині: у Тетірці віряни московського патріархату прийняли рішення перейти до Православної церкви України

У п’ятницю, 15 квітня, на території Курненської громади відбулася історична подія. У селі Тетірка віряни храму Покрови Пресвятої Богородиці провели парафіяльні збори. На них односельці прийняли рішення про перехід їхньої Православної церкви московського патріархату до Православної церкви України. За це проголосували понад 30 присутніх.

У зборах взяв участь настоятель храму Святого Миколая ПЦУ (УПЦ), протоієрей Сергій Янчук. Саме йому місцеві віряни довірили очолити їхню церковну парафію та проводити богослужіння.

Отець Сергій Янчук дякує місцевим вірянам за свій вибір перейти до Православної Церкви України

– Настав час зробити вибір – совістю і серцем: ми на боці агресора, безжального вбивці мирного населення чи ми за рідну землю, її людей та церкву, – мовить церковний староста, житель села Тетірка Микола Шапран. – Наше село вирішило не бути помічниками «русского міра», мовчазними поплічниками росії. І пора вчинити по-християнськи, на своїй Богом даній землі, молитися за наших захисників, а не кирилу, який благословляє російських окупантів убивати наших воїнів. Маємо бути єдині з українською армією та Православною церквою України.

20 квітня, у середу, делегація вірян із Тетірки на чолі з Сергієм Янчуком почнуть процедуру офіційного переходу церковної громади з-під порядкування московського патріархату до Православної церкви України.

You cannot copy content of this page