icon clock15.06.2022
icon eye82
НОВИНИ

Хореограф Максим Пташнюк трудиться на волонтерському фронті

Вторгнення російських військ в Україну змінило наше життя, зруйнувавши плани та задуми. Поки хтось був у розпачі, інші усі свої сили направляли на допомогу ЗСУ. Вже у перший день війни художній керівник хореографічного колективу «Колорит» Максим Пташнюк з’явився у військкомат, щоб пліч-о-пліч з тероборонцями захищати Пулинщину. Відтоді Максим Сергійович став одним з представників волонтерського штабу Пулинської громади. Про те, як хореограф допомагає захисникам на волонтерському фронті читайте далі.

Максим Пташнюк вже більше 10 років працює на просторах Пулинщини. Він створив та очолив хореографічний колектив «Колорит». Завдяки наполегливості та ентузіазму Максима Сергійовича та його підопічних, «колоритівці» стали призерами обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. У 2016 році «Колорит» здобув звання «Зразковий художній колектив». Окрім хореографії Максим Сергійович проявив себе також у інших сферах. Кілька років він працював у Мартинівській ЗОШ І-ІІІ ст. вчителем права та громадянської освіти. Паралельно веде підприємницьку діяльність. Не залишався осторонь і від справ громади. У 2018-2021 рр. був депутатом селищної ради від 10 округу.

У 2022 році колоритівська родина разом з Максимом Сергійовичем планували здобути звання «Народного художнього колективу». Весною готувалися взяти участь у кількох конкурсах, шили костюми, репетирували. Усі плани зруйнувало повномасштабне вторгнення російської армії на територію України. Ось вже четвертий місяць українці борються за свою свободу, допомагаючи захисникам усіма силами.

– У себе в офісі з перших днів війни створив своєрідний волонтерський штаб, куди жителі Пулинської громади приносили печиво, солодощі, домашню випічку, чай та каву, – з чого все починалося розповідає Максим Сергійович. – Щоденно протягом 55 днів о 5.30 ранку розпочинав об’їзд по блокпостах нашої громади, адже тероборона гідно несе службу за будь-яких погодних умов. Після морозних ночей гарячий чай, кава та свіженька випічка від пулинських господинь зігрівали наших захисників. Завжди запитував, яка ще потрібна допомога. На прохання хлопців шукав та привозив мішки, спальники, шкарпетки, рукавиці та інший теплий одяг. Коли почалися дощі, доставляв на блокпости лікувальні засоби від застуди. Дякую Надії Сірик за великий термос, з яким розвозити гарячі напої стало швидше та зручніше.

Волонтер також розповів, що колектив КЗПО «Центру дитячої та юнацької творчості Пулинської селищної ради» на чолі з директоркою Оксаною Василенко теж усіма силами допомагає нашим бійцям, котрі нині – на передовій. Так, працівники Центру шили розвантажувальні системи до бронежилетів, робили міні-аптечки, формували передачі у гарячі точки.

– На потреби армії надали усю тканину, що закуповували для костюмів. Через волонтерські групи шукаємо необхідну гумдопомогу для військових. Передавали нашим хлопцям килимки, навушники, теплий одяг, продукти тривалого зберігання. Також чим можемо допомагаємо переселенцям, – зазначає М. Пташнюк.
Максим Сергійович розповів, що найбільше нині сумує за зустрічами зі своїми вихованцями, які для нього як друга родина. Він вже планує зібрати дітей на традиційні шашлики на природі, щоб хоч якось їх розрадити, адже війна вкрала їх безтурботне та веселе дитинство.

– На День захисту дітей наш Центр організував для діток Пулинської громади яскраве патріотичне свято. Ми створили багато локацій, де діти проявляли свою творчість та креатив. Я відповідав за рухливі ігри на свіжому повітрі. Для наших військових ми організували патріотичну руханку на знак подяки за можливість провести дитяче свято. Таке живе спілкування вкрай необхідне у нинішніх умовах.

Хореограф, підприємець, активіст, а нині волонтер Максим Пташнюк не сумнівається, що Україна здолає ворога і планує організувати великий патріотичний флешмоб, щоб передати дух Перемоги. А ще прагне і надалі розвивати «Колорит» та Пулинську громаду.

Щиро віримо, що усі життєві та творчі плани Максима Сергійовича якнайшвидше реалізуються.

You cannot copy content of this page