icon clock05.08.2021
icon eye60
НОВИНИ

У Пулинах проходить масштабний регіональний освітній форум

5 серпня до Пулин приїхали представники освітніх закладів Житомирської та Хмельницької областей для участі в регіональному форумі «Освітні процеси в громадах, що змінюють життя». У заході також беруть участь експерти в галузі освіти, очільники територіальних громад, депутати місцевого рівня та інші запрошені гості.

Урочисте відкриття форуму відбулося на подвір’ї Пулинської школи. Хореографічний колектив «Колорит» (художній керівник Максим Пташнюк) майстерно представив танцювальний флешмоб. Затим в актовій залі освітнього закладу почалося обговорення актуальних освітніх тем.

Із початком форуму учасників привітав Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк. Він розповів про успіхи територіальної громади, яку утворили у 2017 році.

Наталія Опанащук, Олександр Гаврилюк і Тетяна Кухарська (зліва направо)

– Одне із пріоритетних питань функціонування громади – це розвиток освіти, – наголосив Олександр Гаврилюк.

Про освітній простір Пулинської громади більш детально учасникам заходу розповіла начальниця відділу освіти селищної ради Наталія Опанащук.

– Ми маємо здобутки, якими пишаємося, і ними хочемо поділитися з вами. Тому бажаю усім цікавого насиченого дня! – зазначила Наталія Опанащук.

Затим проблеми та пріоритетні напрями розвитку освіти почали обговорювати запрошені експерти. Однією з перших надали слово очільниці Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяні Кухарській. На початку промови гостя звернула увагу на чудовий виступ хореографічного колективу «Колорит»: «Я вражена рівнем підготовки до організації заходу, – мовила Тетяна Кухарська. – Дуже сподобався виступ танцювального колективу».

Пані Тетяна в Асоціації міст працює 10 років, тож добре знає про найголовніші проблеми органів місцевого самоврядування, зокрема освітньої галузі.

– Оптимізація освітньої мережі найчастіше має спротив органів місцевого самоврядування з батьками учнів, депутатів і громадських активістів, – каже Тетяна Кухарська. – Тому слід проводити активну інформаційну кампанію та знаходити спільну мову з усіма учасниками освітньої реформи.

Протягом першої частини регіонального форуму заплановані також інформаційні виступи експертів шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» SKL International Айдера Сеїтосманова і Олега Фасолі, першої заступниці директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлани Ковтуненко, начальника управління Державної служби якості освіти у Житомирській області Олексія Редька, фахівчині міжнародного проєкту SURGe, Supportto Ukraine’s Reformsfor Governance, Офісу реформ України Лариси Шевчук та інших запрошених.

У другій половині дня учасники заходу побувають у селі Сколобів і побачать будинки сімейного типу, ознайомляться з освітнім процесом у Вацлавпільській гімназії та вирушать на екскурсію до музейного комплексу, який знаходиться на території Очеретянської школи.

You cannot copy content of this page