icon clock06.10.2021
icon eye43
НОВИНИ

У Пулинах перевіряли безбар’єрність надання адмінпослуг

6 жовтня до смт Пулини приїхала голова громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» Неля Ковалюк. Вона разом із жителями містечка інспектувала безбар’єрність надання адміністративних послуг. Саме тому побували в місцевому ЦНАПі.

Мешканці селища з інвалідністю, представники влади та журналісти на власні очі побачили наскільки зручно отримувати адмінпослуги для маломобільного населення.

Зі слів Сергія Лебедя, перший пандус надворі більш зручний для заїзду в приміщення селищної ради, а на ґанку є працююча кнопка виклику. Коли відвідувач на неї натискає, то звучить сигнал для працівника ЦНАПу, який після сповіщення виходить до людини та допомагає дістатися до адмінприміщення.

Учасники на інвалідних візках звернули увагу, що пандус усередині будівлі менш пристосований для пересування – занадто низький кут нахилу поверхні і відсутні поручні та без сторонньої допомоги не обійтися.

У самому центрі надання адміністративних послуг немає порогів, які б утруднювали рух людини з інвалідністю. Також є зручними меблі та кваліфіковані спеціалісти, які готові надавати послуги маломобільному населенню.

– Пулини – це одне з найбільш соціалізованих і доступних для людей з інвалідністю містечко в нашій області, – зазначила очільниця громадської організації Неля Ковалюк. – Жителю селища Сергію Лебедю тут комфортно жити і працювати. І перебування у ЦНАПі – тому підтвердження.

You cannot copy content of this page