icon clock07.06.2022
icon eye41
НОВИНИ

У Пулинах діти облаштували власний блокпост

Коли на нашу землю увірвався ворог, усі щирі українці від старого до малого стали на захист Батьківщини. Патріотизм зростає щоденно. Народ всіляко підтримує відважну боротьбу Збройних Сил України. Не виняток – діти, які вивчають патріотичні вірші та пісні, з радістю одягають національний одяг, а ще, за прикладом військових, будують власні блокпости. На одному з таких укріплень побувала наша журналістка.

Ще здалеку видніється імпровізована стіна з мішків, над якою майорить український прапор. Під’їжджаю ближче, промовляючи: «Слава Україні!». Хлопці дружно відповіли: «Героям слава!». У мене також запитали пароль. Юні захисники помітно зраділи, коли правильно відповідаю: «паляниця».

Діти розповіли, що частенько біля них зупиняються автівки і просто перехожі, за їх завзяту «службу» часто отримують цукерки.

– До нас навіть приїздили наші військові, вони дослідили, як ми побудували блокпост, заглянули навіть у бліндаж і похвалили нас, що не сидимо у телефонах, а займаємося корисною справою. Також захисники подарували нам бронежилет, який ми вдягаємо по черзі, – розповів Дмитро.

Хлопці з радістю розповіли, як їм вдалося зі звичайної глибокої канави побудувати двохкорпусний бліндаж. Вони вдячні бабусі Тані і діду Миколі за інструмент та будматеріали: плівку, землю, цеглу, дошки. Побудувати споруду хлопцям допоміг їх друг Артем. Кожен приніс з дому по кілька мішків, у які засипали пісок та солому. Зазвичай варту на блокпості несуть восьмеро юнаків та їх подруга Софійка.

Діти розповіли, як дружно і весело проводять час усі разом: катаються на велосипедах, грають у хованки, ходять на риболовлю. А ще вони щоденно з сусідніх вулиць збігаються до свого укріплення, щоб відчути себе у ролі захисників. Про те, що діти усвідомлюють ситуацію у країні говорить відповідь на питання: «Навіщо ви змайстрували блокпост?»

– Ми стоїмо тут, щоб підтримати бойовий дух наших солдат. Ми дуже чекаємо на Перемогу і хочемо, щоб якнайшвидше закінчилася війна!

You cannot copy content of this page